El BAXI Manresa tanca la seva millor temporada en vint anys (73-88)

El BAXI Manresa ha tancat aquest diumenge una excel·lent temporada
El BAXI Manresa ha tancat aquest diumenge una excel·lent temporada | P. Salado
02 de juny del 2019
Actualitzat el 03 de juny a les 0:28h
El BAXI Manresa ha acabat la millor temporada de les dues darreres dècades. El Real Madrid ha estat un escull insalvable per als de Joan Peñarroya. Esportivament, els quarts de final han tingut un clar color blanc. Però això no ha de posar cap taca a una temporada que ha superat totes les expectatives. El Nou Congost ha estat novament aquella caldera que tan suport dona al seu equip. Els aficionats no han deixar de cridar i cantar sense que els importés massa quin era el resultat. Al final, el club manresà ha repetit un petit acte com el de la darrera jornada de fase reuglar.

Sergi Garcia, Iffe Lundberg, Pere Tomàs, Tomislav Zubzic i Cady Lalanne han estat un cop més els membres del cinc inicial. Pel Real Madrid, Facundo Campazzo, Rudy Fernández, Jeffrey Taylor, Anthony Randolph i Walter Tavares. Els visitants han sortit molt endollats. Fernández era el principal artífex del conjunt blanc. En menys de tres minuts, el BAXI Manresa perdia 0-10 i Peñarroya es veia obligat a demanar el primer temps mort. Lalanne, després del minut, aconseguia els primers punts locals. La intensitat defensiva dels bagencs era inexistent i això ho aprofitaven els de Laso per eixamplar la seva renda (4-19, minut 6). En atac, l'equip manresà no trobava bones posicions. I quan les aconseguia el tap en contra era la resolució més freqüent. Al final del primer quart, el marcador era molt concloent (11-26).

El partit ha seguit amb la mateixa dinàmica als segons deu minuts. Un nou parcial de 0-9 obligava Peñarroya a consumir un nou minut. En aquesta ocasió, les indicacions del tècnic han donat els seus fruits. Un parcial de 9-0 a favor dels locals feia reaccionar Laso. El vitorià no volia cap mena de relaxament als seus jugadors. En un obrir i tancar d'ull, el Real Madrid ha fet una nova estirada i al descans seguia amb una còmode renda (28-47, minut 20).

La dinàmica ha canviat poc a la represa. Potser el Real Madrid estava més erràtic. O ha afluixat una mica. Però amb poc, els visitants han aconseguit superar els vint punts al seu favor (33-57, minut 24). El BAXI Manresa no volia marxar amb una derrota molt contundent i ha intentat reaccionar a cop de triple. Sergi Garcia, Cady Lalanne i Álvaro Muñoz n'han convertit un cada un. Campazzo els contrarestava per part madridista. Novament, Peñarroya ha donat minuts als més joves. A l'inici del darrer quart, Muñoz era el més veterà amb 28 anys. La resta eren Òrrit (18), del Águila (19), Sakho (22) i Jou (22). Sakho s'ha enganxat amb Tavares amb una jugada que ha acabat amb una antiesportiva per a tots dos.

Per la resta, poc més. El BAXI Manresa intentava, sense massa èxit, que la derrota fos pels mínims punts possibles. A manca de 04:39, el marge era ja de 30 punts (54-84). Un parcial de 19-2 als darrers minuts maquillava, en part, el marcador. De sobte, els bagencs han passat de perdre de més de trenta a fer-ho de menys de vint. Peñarroya ha dedicat els darrers instants a substituir homes com Tomàs i Lundberg perquè rebessin l'ovació d'un Nou Congost que no semblava que hagués viscut una eliminació. 73-88 i fi d'una temporada que quedarà gravada a la retina de tots els aficionats. Lundberg ha sentit un cop més com els seguidors li demanaven la continuïtat la propera temporada.

Quedar eliminats a la primera ronda, implica que el BAXI Manresa ha acabat la temporada en vuitè lloc. El bàsquet no tornarà al Nou Congost fins s finals de setembre o principis d'octubre. Entremig, tocarà configurar una nova plantilla que sigui capaç de competir a l'ACB i, probablement, a Europa. Serà un equip molt diferent a la pista?