L'ICL Manresa s'aferra al miracle davant el Baskonia (87-82)

Els bagencs juguen uns grans segon i tercer quart i això els guia a la victòria

L'ICL Manresa ha aconseguit la seva quarta victòria aquest diumenge contra el baskonia | J. Alberch
12 de març del 2017
Actualitzat a les 16:22h
Retrobament amb la victòria. I contra un dels grans. El Nou Congost ha vibrat primer i ha patit després. Dels vint punts a favor que els d'Ibon Navarro tenien al darrer període s'han passat als cinc finals enmig de diverses imprecisions. Això no ha d'amagar el gran partit que han fet els bagencs. El nivell de bàsquet exhibit al segon i tercer quart ha estat extraordinari. Pere Tomàs hi ha estat a l'hora de la veritat. Però Marjan Cakarun, Michael Machado i Scott Suggs han tingut una actuació meritòria. Com també ha complert Lluís Costa, que avui ha tingut més minuts dels acostumats. La victòria i el joc han de ser l'argument per aferrar-se al miracle.

Michael Machado, Scott Suggs, Pere Tomàs, Patrik Auda i Xavi Rey han començat per a l'ICL Manresa. A l'altre cantó, s'hi ha trobat Shane Larkin, Rodrigue Beaubois, Adam Hanga, Kim Tillie i Illmane Diop. Els manresans ha gaudit d'un primer avantatge (3-0, minut 2). Els visitants no han trigat a reaccionar enmig d'un ambient molt fred i una dinàmica d'errades col·lectives. El parcial a favor dels vitorians ha estat de 0-8. Fins que Costa ha trencat la sequera. Auda igualava novament amb un espectacular esmaixada que ha tingut l'afegitó d'un tir lliure. El frec a frec ha continuat tot el primer període, sense que l'encert millorés a cap dels dos cantons (12-16, minut 10). Els manresans han iniciat els segons deu minuts més lúcids i han capgirat el marcador. Trapani, Cvetkovic i Auda han sumat per posar l'ICL Manresa per davant (21-18, minut 13). Però qui s'ha carregat la responsabilitat anotadora ha estat Cakarun. El pivot croat ha anotat sis punts gairebé consecutius per aconseguir una màxima renda favorable que ha provocat el temps mort de Sito Alonso (30-23, minut 16). Les instruccions del tècnic foraster no han servit als seus homes. Al contrari. Ha servit perquè l'ICL Manresa es desboqués i fes vibrar la seva soferta afició. La diferència ha arribat als catorze (39-25). Un regal de Belemene al cometre una antiesportiva quan el joc ja estava aturat per una personal anterior de Suggs ha permès llençar quatre tirs lliures a Tornike Shengeila i disposar de possessió. L'ICL Manresa se n'ha sortit prou bé. El pivot georgià ha errat un dels llançaments lliures i, a més, l'equip vitorià ha desaprofitat el darrer atac de la primera part (40-30).

La bona dinàmica ha continuat a la represa. Suggs i Machado han igualat la màxima diferència local. El partit ha entrat en una fase d'intercanvi de cistelles, de la qual n'ha sortir indemne l'ICL Manresa. Un 2+1 de Costa donava un nou màxim avantatge als manresans (56-40, minut 26). Els minuts anaven passaven. El Baskonia no reaccionava i l'ICL Manresa no cedia. Era capaç de mantenir-se ferm al capdavant. Quan els bascos s'han acostat mínimament, Trapani i Cvetkovic han anotat dos triples estratosfèrics (70-53, minut 30). Auda, ja al quart definitiu, hi posava els vint a favor dels locals. El petit però era que el quadre local ha entrat en bonus a manca de set minuts mentre que els bascos no en duien cap. El Baskonia s'ha situat a ‘només' setze punts quan mancava 05:55 per acabar. En circumstàncies normals, la victòria semblaria propera. Però darrerament han passat massa coses per donar res per segur al Nou Congost. L'ICL Manresa havia sumat sis punts en aquest lapse de temps quan n'havia convertit 58 entre el segon i tercer quart. El temps passava molt a poc a poc. La principal temença era que als bagencs els costava anotar. Una tècnica a Hanga per protestar ha donat aire. L'hongarès ha reiterat les seves protestes i n'ha rebut una altra quan ja marxava cap a la banqueta (80-66, minut 37). Un 0-5 portava els nervis al Nou Congost. Tomàs calmava els ànims amb un rebot providencial i un triple que semblava sentenciar (84-71, minut 39). Posteriorment, Cvetkovic errava dos tirs lliures de forma inhabitual. Era un dia que s'ho podia permetre. Com tampoc han importat els dos fallats per Trapani. L'empenta final dels bascos no ha tingut efecte i l'ICL Manresa ha pogut celebrar la quarta victòria de la temporada (87-82).

L'ICL segueix a la cua de la classificació, amb quatre victòries. La jornada ha estat propícia a nivell de resultats i la permanència és un triomf més a prop. Río Natura té sis victòries i Divina Joventut i Real Betis en tenen set.. La setmana vinent, l'equip manresà es desplaça a Las Palmas per jugar contra l'Herbalife Gran Canaria. El duel començarà a la una del migdia.