Manresa acollirà una trobada per a la pau amb comunitats de caràcter espiritual o social

Tindrà lloc dimecres que ve i consistirà en una jornada inicial a l'Auditori de la Plana de l'Om seguida d'una caminada en silenci per la ciutat

La primera part de la trobada per a la pau es farà a l'Auditori de la plana de l'Om
La primera part de la trobada per a la pau es farà a l'Auditori de la plana de l'Om | Arxiu
Nació
06 de setembre del 2023
Actualitzat a les 22:06h
El dimecres 13 de setembre tindrà lloc a Manresa una trobada per a la pau que comptarà amb la presència de diversos grups i comunitats de caràcter espiritual o social. Hi participarà la comunitat budista de Plum Village (amb seu a França), l'associació Inspiració 2022, l'associació sociocultural la Xarxa de Manresa, el Consell de Solidaritat de Manresa, el moviment Aturem les Guerres, el Grup Sanbo Zen Manresa i la Comunitat Musulmana de Sant Joan de Vilatorrada. La trobada, que es proposa aprofundir i treballar a partir d'experiències molt vivencials, constarà de dos actes, que seran d'entrada lliure i gratuïta.

Per una part, les Experiències transformadores de pau proposaran un intercanvi d'experiències dels diferents convidats que tindrà lloc a l'Auditori de la Plana de l'Om. Es proposa indagar sobre quines han estat les experiències personals que han influït de manera més profunda i transformadora en cadascun dels participants i que els han portat a assumir la pau com a referent de les seves trajectòries vitals.

L'acte començarà a les 6 de la tarda amb uns minuts de música en directe, seguits d'uns moments de silenci. Els participants seran Rosa de Paz (del Consell de Solidaritat de Manresa), sor Lucia Caram (monja dominica del Convent de Santa Clara de Manresa), Ismael L'Aziri (president de la Comunitat Musulmana de Sant Joan de Vilatorrada), Xavier Melloni (jesuïta membre de la comunitat de la Cova de Sant Ignasi de Manresa) i un monjo de la comunitat budista de Plum Village. Moderarà l'acte Eva Torres, presidenta de l'associació sociocultural la Xarxa de Manresa.

L'altre acte serà Camino en pau, una caminada en silenci a través d'un itinerari per indrets simbòlics i significatius de la ciutat que estan relacionats amb la pau. L'itinerari passarà per diferents punts on hi ha instal·lades plaques del Camí del Respecte (un itinerari per espais públics de la ciutat que volen ser símbols per estimular una convivència enriquidora i que ha estat elaborat amb la participació del Consell d'Infants de la ciutat). Es faran set breus parades en aquests punts significatius, on es farà un moment de silenci.