Els excursionistes del Collbaix reconeixen la suposada víctima de Balsareny com l'autor dels insults que van rebre

Jordi Cervantes no ha denunciat als Mossos d'Esquadra el suposat atac a casa seva, fet que fa sospitar de la versió que ha transcendit a la premsa | És la mateixa família que van denunciar que el seu fill d'11 anys havia estat agredit per un independentista

L'home que va insultar els excursionistes del Collbaix, -d'esquenes-, que ara han identificat
L'home que va insultar els excursionistes del Collbaix, -d'esquenes-, que ara han identificat | CEVilafranca
03 de desembre del 2017
Actualitzat el 04 de desembre a les 21:22h
El grup de gent gran del Centre Excursionista de Vilafranca del Penedès que el passat dimecres 22 de novembre van pujar al cim del Collbaix ha reconegut Jordi Cervantes com l'autor del vídeo i dels greus insults que van rebre mentre intentaven fer-se una foto amb una estelada.

Jordi Cervantes és el veí de Balsareny que la matinada d'aquest dissabte ha denunciat als mitjans que un o diversos individus han intentat cremar la bandera espanyola que té penjada al balcó de casa seva i que al no aconseguir-ho, han fet un foc al portal d'entrada de l'edifici. Una versió que ha denunciat als mitjans però que no ho ha fet davant dels Mossos d'Esquadra. Cal tenir en compte que una falsa denúncia pot tenir conseqüències penals.

Un dels membres del centre excursionista ha confirmat a NacióManresa que el reconeixement de Jordi Cervantes com a autor de l'ofensa l'han fet gràcies a les fotografies que l'individu té penjades al seu Facebook, i que la setmana passada ja es van personar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Vilafranca del Penedès per ampliar la denúncia inicial amb les dades d'identificació de l'autor.

Una cronologia sospitosa

En poc més d'un mes i mig, Jordi Cervantes s'ha vist implicat en tres successos relacionats amb suposats greuges de l'independentisme cap a ell o la seva família, tot ells, però, amb unes bases de denúncia molt febles.

A mitjans d'octubre va presentar una denúncia als Mossos d'Esquadra per una suposada agressió al seu fill a Balsareny a mans d'un independentista. Segons el seu relat, el seu fill, d'11 anys, va ser agafat pel coll per una persona adulta per arrencar cartells del CDR de Balsareny.

La versió que l'entorn de l'home denunciat va donar a NacióManresa va ser sensiblement diferent. Va assegurar que havia estat el menor qui en veure que l'home reposava els cartells desenganxats, es va dirigir a ell i a la seva família amb "greus insults" i que, fins i tot més tard, va causar-li danys a la porta de casa seva colpejant-la amb una ampolla.

Seguint amb la cronologia, el 22 de novembre, un grup del Centre Excursionista de Vilafranca del Penedès va ser amenaçat i insultat per un individu amb un gos a dalt del Collbaix mentre intentaven fer-se una foto sostenent una estelada. En aquell moment no el van identificar, però posteriorment, i gràcies a les xarxes socials, van poder concretar que es tractava, precisament, de Jordi Cervantes. La identificació va ser complementada en la denúncia feta davant dels Mossos d'Esquadra.


El fet que l'insultador era un home que feia esport al Collbaix i que anava vestit amb indumentària d'esport encara sustenta més la identificació, si es té en compte que el balsarenyenc és un esportista destacat en la seva disciplina, la boxa, amb la que ha arribat a disputar combats d'aficionat. Curiosament, el vídeo que va córrer per les xarxes amb els insults, va ser gravat pel propi autor dels improperis i no per les víctimes en senyal de denúncia. Això fa pensar que l'individu, més que gravar la seva acció, buscava la reacció airada dels insultats per poder criminalitzar l'independentisme. Reacció que no va aconseguir.
  Finalment, dissabte passat, un o diversos individus van intentar cremar la bandera espanyola que Cervantes té penjada al balcó del seu domicili de Balsareny, i en no aconseguir-ho van provocar un petit indendi al portal amb papers. Malgrat la gravetat dels fets, dissabte a la nit Cervantes encara no havia presentat denúncia davant dels Mossos d'Esquadra, però sí que havia tingut temps d'aplegar una dotzena d'amics seus i anar a davant de casa de l'alcalde, Isidre Viu, a cremar estelades i assetjar la seva família -el batlle no era a casa a aquella hora.
  Per acabar-ho de reblar, Cervantes és una persona molt pròxima a Raul Macià Pastor, condemnat amb sentència ferma a 10 anys de presó per delictes contra la salut pública -tràfic de drogues- i robatori, però que ven la seva estada en el centre penitenciari de Lledoners com si fos per haver arrencat un rètol independentista a Sallent o assaltat l'ajuntament de Balsareny per hissar la bandera espanyola. El fet, però, és que després d'aquests fets va reingressar a presó, on encara hi és a hores d'ara, perquè es trobava en tercer grau penitenciari quan va dur a terme les accions.