L'Ajuntament de Sant Joan obre el període de sol·licituds per formar part del nou Consell de la Vila

Una de les seves tasques serà fer seguiment de l'execució del Pla d'Actuació Municipal 2024 - 2027

Sant Joan de Vilatorrada fa una crida a participar en el Consell de la Vila
Sant Joan de Vilatorrada fa una crida a participar en el Consell de la Vila | AjSJV
Redacció
15 de juliol del 2024

L'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada, des de la Regidoria de Participació i Barris, segueix avançant en la posada en marxa de nous instruments de participació dels veïns en els assumptes municipals: el nou Consell de la Vila i el procés participatiu del Pla d'Actuació Municipal. L'objectiu, tal com detalla la campanya iniciada és "decidir, entre totes, el futur del municipi". 

D'una banda, s'ha obert la crida per apuntar-se al nou Consell de la Vila, el màxim espai estable de participació per tractar temes d'especial importància per al municipi. Des de l'Ajuntament es busquen persones que formin part de diversos col·lectius en els que no existeixen entitats o espais estables de participació. Concretament, es busquen persones dels col·lectius de feminismes i LGTBI, joves, botigues i comerços, empreses i persones a títol individual. Les inscripcions es podran fer a través del formulari que s'incorporarà al web de l'Ajuntament, l'únic requisit és ser major de 16 anys. 

En paral·lel s'ha posat en marxa el procés d'elecció dels nous representants al Consell de la Vila provinents d'altres àmbits en els que sí que es compten amb entitats o consells. És el cas de cultura, esports, educació, salut, persones grans… entre d'altres. El procés s'ha iniciat després que el passat mes de maig quedés aprovat de manera definitiva el nou reglament de l'òrgan. 

El regidor de Participació i Barris, Toni Dorado, remarca que "la voluntat és que el nou Consell representi la pluralitat del municipi, amb persones de tots els àmbits, barris i edats, i que tingui més capacitat d'incidència en la orientació de les prioritats de l'Ajuntament. Per això el reactivem incorporant elements innovadors i adaptant-lo als nous temps". Així, hi haurà ciutadans i ciutadanes que en formaran part escollits per sorteig, i el Consell d'Infants també serà convidat a una de les sessions anuals. 

Un de les tasques del nou Consell de la Vila serà fer seguiment i avaluar l'execució del Pla d'Actuació Municipal 2024 - 2027, el document que guia l'acció de l'Ajuntament i que fixa les prioritats municipals. El PAM es troba actualment en ple procés d'elaboració i també s'ha obert a la ciutadania perquè hi facin propostes. El passat dijous es va dur a terme una sessió de debat i també s'estan recollint les aportacions de la ciutadania a través d'un formulari online que estarà obert fins el proper 15 de juliol. El regidor Toni Dorado es mostra satisfet per la bona acollida del procés i fa una crida a tothom perquè aprofiti la propera setmana per fer encara més propostes.