Catalunya en Comú remarca a Sant Joan la necessitat de tenir «un Govern de tots»

Maria Freixanet i Albert Marañón a l'acte de Sant Joan
Maria Freixanet i Albert Marañón a l'acte de Sant Joan | CEComú
Redacció
18 de desembre del 2017
Actualitzat a les 22:07h
Catalunya en Comú – Podem remarca la necessitat de tenir a partir del 21 de desembre "un Govern de totes i tots, que governi per al conjunt del país". Així ho van explicar diumenge Maria Freixanet, senadora d’En Comú Podem, i Albert Marañón, regidor santjoanenc, en un acte que va aplegar més d’una cinquantena de persones. 

Marañón va assenyalar com "una de les grans fortaleses del país, i del nostre poble, la seva pluralitat i la diversitat, i que és imprescindible a partir del 21 de desembre un govern que no vulgui ni desinfectar ni escapçar ningú, un govern que no oblidi la meitat del país, que no divideixi, i que governi per totes i tots. Catalunya ha estat històricament i volem que continuï sent un sol poble". 

Per la seva banda la senadora Maria Freixanet va destacar que "al PP no li posa nerviós declaracions retòriques que no suposen cap avenç i amb les que justifiquen el que sempre ha volgut fer, li posa nerviós la fraternitat, li posa nerviós que hi hagi qui fugi dels blocs, qui aposti per la fraternitat i qui construeixi aliances". 

Així mateix va ssenyalar que "aquests mesos ha quedat demostrat que del PP no es desconnecta, se’l fa fora, que per molt que intentis tapar-te els ulls el PP existeix en tota la seva força, i que els avenços nacionals a Catalunya passen també per fer-lo fora recuperant àmplies majories i fugint dels blocs i els frontismes".

Ambdós van remarcar que "governar per totes i tots és també recuperar l’agenda social, massa sovint oblidada al llarg dels darrers anys, deixar-se d’excuses, revertir les retallades dels darrers anys, i garantir drets fonamentals de les persones més vulnerables". Així mateix va remarcar, que "avui l’Ajuntament de Barcelona, molts ajuntaments i consells comarcals, com el del Bages, demostren que quan es vol es pot, i en molts casos sense suport de la Generalitat impulsen noves polítiques en aquest sentit".