El cap de campanya del FNC a Manresa a les municipals fitxa per Sílvia Orriols

Bernat Bernabeu fa campanya a les xarxes i recull avals per a la formació xenòfoba d'Aliança Catalana

Bernat Bernabeu en una imatge d'arxiu
Bernat Bernabeu en una imatge d'arxiu | Arxiu personal
25 de març del 2024
Actualitzat a les 21:08h
Bernat Bernabeu, que a les passades eleccions municipals de 2023 va intentar crear una llista del FNC a Navarcles sense èxit i que finalment va pilotar la campanya i va tancar la candidatura d'extrema dreta encapçalada per Sergi Perramon a Manresa, es troba immers en plena campanya de suport a la formació xenòfoba Aliança Catalana, de Sílvia Orriols, de cara a les eleccions al Parlament del proper 12 de maig.

Per ara, a banda de seguir les consignes del partit racista a les xarxes, Bernabeu també és el responsable de recollir els avals al Bages per fer possible que la formació nascuda al Ripollès pugui presentar-se a les eleccions catalanes. El passat mes de gener NacióManresa informava que diversos militants del FNC de la ciutat, entre els quals Bernabeu, s'havien donat de baixa del partit per l'entrada a la direcció nacional de persones "radicals i destructives". Ara, amb la nova convocatòria d'eleccions, Bernabeu ha posat en evidència que el FNC i Aliança Catalana són vasos comunicants i ha canviat de "marca" per mantenir el mateix discurs.

Però Bernabeu no és l'únic bagenc que es troba enfeinat actualment recollint avals per a la candidatura racista. Oriol Ges, un vell camaleó conegut de la política manresana per haver-se presentat a les municipals de la ciutat per diverses formacions -l'última per Impulsem a les darreres- sense tenir mai èxit, també es troba molt actiu amb l'encàrrec de sumar suports per a l'alcaldessa de Ripoll.
 

El FNC de Manresa es desentén de les eleccions al Parlament

Al FNC, per la seva part, la convocatòria d'eleccions l'ha agafat amb el peu canviat i, malgrat que els seus òrgans havien aprovat presentar-s'hi quan fossin convocades, difícilment podrà optar a tenir una candidatura llesta per a la campanya. A nivell manresà, el seu líder Sergi Perramon ha avisat que continuarà centrat en la política manresana, independentment que el FNC es presenti o no als comicis.