El govern de Manresa i el d'una desena més de municipis del Bages treballaran el 6-D

Unint-se a la crida de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) de no fer festa el dia de la Constitució

Redacció
02 de desembre del 2016
Actualitzat el 05 de desembre a les 21:40h
Façana de l'Ajuntament de Manresa amb l'estelada
Façana de l'Ajuntament de Manresa amb l'estelada | AjM
El govern de Manresa i el d'una desena dels principals ajuntaments del Bages treballaran com un dia normal el proper 6 de desembre, Dia de la Constitució, unint-se a la crida de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). La proposta de l'AMI s'adreça només als regidors i regidores, i no implica els treballadors públics ni els funcionaris, necessàriament, malgrat que en alguns casos l'Ajuntament els permet treballar a canvi d'altres dies de lliure disposició.

A més a més del govern de Manresa, els d'Artés, Sant Salvador de Guardiola, Súria, Cardona, Navàs, Santpedor, Fonollosa i Sant Joan de Vilatorrada treballaran, i tot i que no ha pogut ser confirmat encara per NacióManresa, és possible que Sallent i Sant Vicenç també ho facin. Capítol apart mereix el govern de Castellbell i el Vilar, que no treballarà, però que ha donat carta blanca als seus treballadors per fer-ho si ho consideren oportú a canvi d'altres dies laborables. De fet, Santpedor celebrarà ple el mateix dia i Navàs, Junta de Govern Local. Dels Ajuntaments consultats pel diari només Sant Fruitós, Navarcles i Avinyó han confirmat que tancaran.

El mateix dimarts també, a les 12 del migdia a la Plaça Major de Manresa, l'alcalde llegirà un manifest que ha redactat l'assemblea de municipis independentistes reivindicant els drets nacionals de Catalunya i criticant el bloqueig que la Constitució suposa en l'avanç nacional i social del país. L'acte comptarà amb el suport de l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) i d'Òmnium Bages.