El ple dona una empenta a la reobertura del dispensari mèdic i a la petició de la residència del Xup

En dues mocions defensades per l'Associació de Veïns del barri i la Plataforma en Defensa de les Pensions Públiques i els Drets de la Gent Gran

Mercè Soldevila, de la Plataforma de la Gent Gran, durant el ple
Mercè Soldevila, de la Plataforma de la Gent Gran, durant el ple | Pere Fontanals
Redacció
24 de desembre del 2021
Actualitzat a les 12:43h
El barri del Xup ha protagonitzat aquest dijous bona part del debat de les mocions presentades pels grups municipals. A proposta de Fem Manresa, es demanava la reobertura del dispensari mèdic del Xup. Al ple, Carla Samaniego va defensar la necessitat de reobrir aquest servei en nom de l'associació de veïns. Després del debat, que va incloure una esmena presentada pel govern, tots els grups municipals van arribar a un acord i la proposició es va aprovar per unanimitat.

La segona moció amb protagonisme del barri del Xup va ser presentada per tots els grups a petició de la Plataforma en Defensa de les Pensions Públiques i els Drets de la Gent Gran, per tal de demanar una millora de serveis per a les persones grans. Tot i que indirectament, el punt principal de la proposició va ser la petició al departament de Drets Socials de la Generalitat perquè construeixi una nova residència de 90 places públiques al barri del Xup. La moció va ser defensada per Mercè Soldevila, per part de la plataforma, i per Adel El Kart, en representació de l'associació de veïns, i va ser aprovada per unanimitat.