El PSC exigeix la revisió del concurs del projecte museogràfic del Museu del Barroc

Davant la sobrevaloració curricular de l'empresa guanyadora, SLP Croquis Dissenys Muntatges i Realitzacions

Un dels espais interiors del futur Museu del Barroc de Catalunya
Un dels espais interiors del futur Museu del Barroc de Catalunya | Pere Fontanals
Redacció
15 de juny del 2021
Actualitzat a les 8:38h
El grup municipal del PSC ha fet públic un comunicat en el qual considera "insuficients, inconcretes i, sobretot, fetes amb certa desgana" les "escasses" explicacions donades a la resta de grups municipals per part del Govern d'ERC i Junts davant la possibilitat que s'hagués sobrevalorat el currículum de l'empresa barcelonina SLP Croquis Dissenys Muntatges i Realitzacions, guanyadora del concurs de projectes per a la redacció del projecte museogràfic del Museu del Barroc de Catalunya i la direcció de la seva execució, inclòs en un ajut, en el marc del programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.

Per al PSC, un cop feta la tria d'aquesta empresa, i després que s'hagin conegut dades complementàries aportades per l'empresa local SLP Produccions Culturals Transversal (que va quedar en el segon lloc de l'esmentat concurs), "hi ha prou raons per, com a mínim, fer una revisió de l'avaluació que va fer el jurat". I fer-ho, sobretot, abans de contractar (que segons les bases s'ha de fer per procediment negociat sense publicitat) per un cost de 109.323,50 euros (IVA inclòs).

L'equip de govern de l'Ajuntament s'ha escudat fins ara en el fet que les al·legacions presentades per Transversal van entrar fora del termini legal previst i que l'empresa guanyadora havia presentat la seva declaració responsable segons la qual es garanteix que tota la documentació que va aportar la guanyadora és verídica.

"És això suficient?" es pregunta el portaveu del grup del PSC, Felip González. "Creiem que no, i ho comprovarem un cop el nostre grup obtingui l'autorització que ja ha demanat a l'alcalde per mitjà d'escrit lliurat aquest mateix dilluns a secretaria general".

Paral·lelament, el PSC ha presentat una proposició per ser debatuda al proper ple municipal d'aquest dijous en la qual demana textualment que l'Ajuntament de Manresa ajorni la tramitació del contracte un mínim de 45 dies per tal es pugui fer aquesta revisió acurada de tot l'expedient.

Al PSC li sembla que en la polèmica selecció de l'empresa guanyadora hi ha massa coses "que grinyolen". L'ha fet un jurat triat per l'equip de govern, l'ha aprovat en Junta de Govern de caràcter reservada el mateix equip de govern i, quan es demana a l'equip de govern que doni explicacions sobre l'ombra de dubte actual, resulta que la regidora de Cultura, Anna Crespo, es referma en la extemporaneïtat dels recursos de Transversal i "en afirmar textualment que no ens interessa gens aturar, perquè aturar significaria tornar a començar, i l'Ajuntament de Manresa no podem donar crèdit a això".  La regidora Crespo també va dir divendres en comissió informativa als grups municipals que estava segura de l'avaluació dels currículums que havia fet el jurat perquè "en aquest món hi ha moltes coneixences i ningú no es pot adjudicar la Torre Eiffel" i pensar que el jurat ho donarà per bo.

"Hem vist poca disposició a l'autocrítica sobre el procediment del jurat que la mateixa regidora Crespo presidia, i fins i tot un cert menysteniment al fet que aquesta qüestió pugui acabar als tribunals de justícia, un fet que, sens dubte podria ser molt més perjudicial que donar-nos ara uns pocs dies de temps i revisar-ho tot en condicions", conclou González.