Els dotze casaments que ha oficiat Pesarrodona el 2016 han estat a parelles d'altres municipis

Els grups de l'oposició de Sant Joan es pregunten "quants d'aquests casaments en els que ha signat com a regidor, la petició li ha arribat fruït de la seva activitat professional com a actor?"

L'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada
L'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada | Arxiu
Redacció
13 de novembre del 2016
Actualitzat el 14 de novembre a les 14:24h
Els grups de l'oposició de Sant Joan de Vilatorrada insisteixen a demanar al govern municipal la creació d'una comissió d'investigació sobre les "males pràctiques" que el propi regidor d'ERC, Jordi Pesarrodona, ha "reconegut" aquesta setmana als mitjans de comunicació a l'hora d'oficiar casaments en nom de l'Ajuntament.

Un cop que l'equip de govern els ha facilitat la quantitat de casaments oficiats pels regidors municipals -just després que el tema sortís a la premsa i no abans com assegura el govern-, els tres grups de l'oposició de Sant Joan de Vilatorrada, Compromís amb Sant Joan-ICV, PSC i PP, senyalen que Jordi Pesarrodona ha oficiat 12 casaments el 2016, tots ells amb trasllat d'expedient des d'altres municipis, o sigui, a parelles empadronades fora de Sant Joan. 

Davant d'aquest fet, es pregunten "en quants d'aquests dotze casaments, la signatura i cerimònia, s'han realitzat en dependències municipals i quants a fora? Algun d'aquests casaments s'ha realitzat tal com reconeixia el propi regidor fruït de peticions de restaurants? Tenint en compte l'afirmació del propi regidor al diari del dia 11, en quants d'aquests casaments en els que ha signat com a regidor, la petició li ha arribat fruït de la seva activitat professional com a actor?".

Així mateix, l'oposició mostra el seu "neguit i preocupació" davant l'afirmació que el mateix Jordi Pesarrodona va fer als mitjans en el sentit que en una ocasió li van posar un bitllet de 50 euros a la butxaca gairebé sense que se n'adonés i que no va poder rebutjar.

Tota aquest assumpte arriba després que una regidora socialista preguntés al ple sobre el fet que un restaurant vengui per 150 euros la possibilitat que un regidor de Sant Joan condueixi el casament. Com assenyala aquesta nota de premsa, va ser el propi Jordi Pesarrodona qui en el mateix ple va preguntar si l'afirmació anava per ell.

Compromís amb Sant Joa, PSC i PP volen deixar clar que comparteixen "el reconeixement a la llarga trajectòria de Pesarrodona com a actor i dinamitzador", i posen en valor "la seva tasca al municipi, des de molt abans de ser regidor". "Aquest reconeixement", però, "en cap moment pot servir per justificar unes males pràctiques que han estat reconegudes pel propi regidor".