ERC perd, d'inici, sis alcaldies al Bages

A Sant Vicenç, Sant Fruitós, Sant Salvador de Guardiola, Avinyó, Castellnou i Sant Feliu Sasserra han guanyat altres forces per majoria absoluta

Dani Mauriz serà el nou alcalde de Sant Vicenç de Castellet
Dani Mauriz serà el nou alcalde de Sant Vicenç de Castellet | Junts
29 de maig del 2023
Actualitzat a les 2:18h

Només d'inici, ERC ha perdut aquest diumenge sis alcaldies al Bages a mans d'altres forces que han aconseguit la majoria absoluta. A més, dues d'elles són municipis importants a la comarca pel que fa a nombres d'habitants, com Sant Vicenç de Castellet i Sant Fruitós de Bages. A Sant Vicenç, on governava amb PSC i Comuns, Junts ha aconseguit majoria absoluta i Dani Mauriz serà alcalde. A Sant Fruitós, on ho feia amb Junts i el PSC, Gent fent Poble ha fet el mateix entronant Joan Carles Batanés.

Les altres poblacions on ERC tenia l'alcaldia i l'ha perdut per la majoria absoluta d'altres forces han estat Sant Salvador de Guardiola on governava amb el PSC i ara ho farà Junts de la mà d'Anna Llobet; Avinyó, on només s'ha capgirat la majoria d'ERC cap al Junts de Sergi Grau; Castellnou de Bages, on ERC governava sola i ara ho farà Castellnou Es Mou, amb David Canyadó, i Sant Feliu Sasserra (actualment ja al Lluçanès), on ERC tenia tots els regidors i el PDECat s'ha presentat i s'ha emportat la majoria absoluta amb Joan Ramon Domènech al capdavant.