Gent de Balsareny no concep un govern amb la presència del PDeCAT

Els regidors de la formació política més votada al municipi només es plantegen pactar amb ERC

Imatge del grup de ciutadans que formen la llista de Gent de Balsareny
Imatge del grup de ciutadans que formen la llista de Gent de Balsareny | GdB
Redacció
27 de setembre del 2017
Actualitzat a les 9:55h
Després que aquest dimarts, 26 de setembre, ERC Balsareny fes públic que tenia la intenció de convocar una trobada amb els tres grups polítics amb representació al consistori (Gent de Balsareny, PDeCAT i la mateixa ERC) per parlar sobre com afrontar el futur de la legislatura, Gent de Balsareny (GdB), amb l'objectiu de no entrar en confusions, ja ha deixat clar que descarta "per complet" un govern a tres.

Amb la dimissió de l'alcalde del municipi, Albert Neiro, GdB es troba en un moment de crisi interna. És per això que, amb la voluntat de garantir una bona estabilitat política municipal que permeti assegurar al màxim la continuïtat de les principals línies de treball i les polítiques iniciades, van demanar, a ERC, que entrés en el govern. Una proposta "que encara no ha rebut cap resposta concreta", declaren.

Sigui com sigui, el que tenen clar els regidors de GdB és que el PDeCAT no pot entrar al govern. I ho argumenten recordant que en les darreres eleccions municipals, el partit en qüestió -que havia governat fins aleshores, sota el nom de CiU- va passar de 7 regidors a 3. "No s'entendria de cap de les maneres que una candidatura com GdB que va néixer com a alternativa, que va guanyar les eleccions per liderar el canvi, formés govern conjuntament amb la força política que governava fins al 2015", expliquen.

En aquest sentit la formació manifesta que "des del primer moment, el més important per a nosaltres ha estat defensar el projecte de canvi amb el que ens vam presentar a les eleccions". Un projecte que, diuen, "s'està portant a la pràctica des de fa dos anys reforçant com mai a Balsareny les polítiques socials, acabant amb l'abandonament de certs espais públics, o consolidant un Ajuntament més transparent i participatiu".

És per això que s'emplaça als republicans a decidir-se entre "treballar per dur a la pràctica un projecte més social per al municipi, o governar amb el PDeCAT", tot assegurant que "les dues coses són incompatibles".