La CUP aguanta i crema 200 fotografies del rei a Navàs

Les concentracions de suport amb els independentistes detinguts aquest dilluns acaben amb la crema d'imatges del monarca espanyol | Els Mossos fins ara han arrestat tres dels cinc investigats pels fets de la Diada

Vídeo de la crema d'imatges del rei
Vídeo de la crema d'imatges del rei | NacióDigital
Redacció
12 de desembre del 2016
Actualitzat a les 23:19h

La CUP no s'arronsa i ha respost les detencions d'aquest dilluns amb la crema d'imatges del rei. Els fets han succeït en algunes de les concentracions de suport organitzades aquest vespre i entre les quals la celebrada a la plaça Orfila de Sant Andreu, amb la presència de diputades "cupaires" com Eulàlia Reguant i Mireia Vehí. Les cremes s'han repetit en altres poblacions com Vic i Navàs –municipi on s'ha detingut un dels independentistes- com mostren les imatges de NacióManresa.

Unes 200 persones s'han concentrat a Sant Andreu per denunciar la detenció –fins ara de tres independentistes que van cremar precisament fotos del rei en la darrera Diada Nacional. Els assistents han tornat a demanar la dimissió del conseller Jordi Jané, a qui l'esquerra independentista ha assenyalat com a responsable polític de les detencions.
 

Concentració amb solidaritat amb els independentistes detinguts. Foto: @cupbarcelona


"Aquest cop els Mossos han actuat d'ofici per orde del Departament d'Interior. Demanem que es depurin càrrecs de qui ha iniciat aquest atestat", ha declarat el portaveu d'Alerta Solidària, organització "anti-repressiva" de l'esquerra independentista, David Aranda. A la convocatòria, a banda de diputats de la CUP, hi ha assistit el republicà Oriol Amorós –secretari general d'Immigració-, i altres regidors municipals de les dues formacions. Els assistents han tancat l'acte amb la crema de les fotografies del rei en senyal de protesta.



Un grup d'estudiants evita la quarta detenció

Els Mossos pretenien aquest vespre, coincidint amb les concentracions, efectuar la quarta detenció i s'han presentant a l'Escola de Música de Catalunya (ESMUC) per arrestar el jove Roger Santacana. La presència d'un grup d'estudiants ha fet que els policies giressin cua i ho deixessin per més endavant.

"Una cinquantena d'estudiants han evitat que em detinguessin. Quan els mossos han vist que no podien han marxat", ha explicat Santacana. Posteriorment, s'ha desplaçat amb metro fins a la concentració de Sant Andreu.

A banda de Santacana, queda per detenir Nora Miralles, que aquest matí ha concedit una entrevista a NacióDigital. A primera hora s'ha detingut el regidor de Som Gramenet, Aitor Blanc, i Jordi Almiñana, quan anava a treballar a l'Ajuntament de Navàs –en aquesta població unes 200 persones s'han concentrat aquest vespre encapçalats per l'alcalde Jaume Casals-. A les dues del migdia s'ha arrestat Ivan Altimira, al davant de la seu del districte de Sant Andreu de Barcelona, on és conseller de la CUP.