La CUP presentarà mocions per revocar la concessió d'aigua de la depuradora de Manresa a ICL

Qüestionen l'ús del recurs per part d'una empresa privada que consideren "responsable" de la salinització del Llobregat

Representants de la CUP al Bages durant la presentació de les mocions
Representants de la CUP al Bages durant la presentació de les mocions | CUP
Nació
13 de març del 2024
Actualitzat a les 10:31h
La CUP presentarà mocions als ajuntaments del Bages on té representació i al Consell Comarcal per demanar que es revoqui la concessió que l'ACA va atorgar l'any 2021 a ICL. Amb aquesta concessió, l'empresa minera, amb seu a Súria, podrà fer servir fins al 80% de l'aigua que surt de la depuradora de Manresa. La canonada encara s'ha de construir i, segons ICL, no serà efectiva fins l'any 2027, però la CUP qüestiona l'ús d'aquesta aigua per part d'una empresa privada "que és la responsable de la salinització del riu Llobregat i que té un gran impacte al territori". Els cupaires denuncien "els privilegis" que té l'empresa israeliana tant per part del Govern com del Consell Comarcal, que avala la construcció de la infraestructura.

La concessió d'aigua de la depuradora de Manresa a ICL també ha estat denunciada per Unió de Pagesos i, de fet, el projecte ha rebut diverses al·legacions, que ara l'ACA està estudiant.

ICL no concreta l'aigua que gasta ni tampoc ho fa l'Agència Catalana de l'Aigua. Segons l'ACA, aquesta dada està "en tràmit d'audiència" i encara no es pot concretar. Tot i això, l'ACA confirma que actualment ICL té cinc concessions per agafar aigua del riu, pous i depuradores de la zona.
Arxivat a