L'Ajuntament socialista de Castellbell cedeix un local al CDR per a les seves reunions

Un cop a la setmana el Comitè de Defensa de la República es troba a la sala polivalent del centre cultural Joan Masats

Entrada al Centre Cultural Joan Masats
Entrada al Centre Cultural Joan Masats | GSV
Redacció
01 de maig del 2018
Actualitzat a les 22:26h
El Comitè de Defensa de la República de Castellbell i el Vilar, que engloba també Castellbell per la independència, és dels pocs CDR de la Catalunya Central que tenen a la seva disposició un local municipal per portar a terme les seves reunions fixes setmanals, i menys encara tenint en compte que el govern de l'Ajuntament és totalment socialista, on hi té majoria absoluta. De fet, la cessió d'ús es fa a Castellbell per la independència o a nom d'un particular perquè el CDR no té CIF.

En el seu moment, Castellbell per la independència, que és una entitat legalment constituïda, va demanar fer us de la sala polivalent del centre cultural Joan Masats "i com fem amb totes les entitats que ho soliciten, ho vàrem acceptar", explica l'alcaldessa Montserrat Badia a NacióManresa. "La sala s'ha de demanar cada vegada que s'hi vol fer una reunió i amb una antel·lació de 15 dies", expliquen des del CDR. "O sigui, que no és que haguem entrat la sol·licitud dient: ens hi trobarem cada dia tal de cada setmana, sinó que cada setmana hem de sol·licitar la sala per al cap de 15 dies, de manera que si tenim una reunió d'urgència, aquesta s'ha de fer al bar", es queixen. Malgrat aquestes reunions setmanals, el CDR de Castellbell també fa reunions a places o a bars, quan així convé.

En casos puntuals, i en alguns altres municipis, els CDR fan reunions també en locals municipals, però en el cas de Castellbell destaca el fet que el PSC té majoria absoluta al consistori.