Les inhabilitacions de Torra i Junqueras tornen a portar el procés català al ple de Manresa

El PSC presenta una esmena que només contempla el diàleg entre els governs de la Generalitat i l'Estat que no prospera

El ple de l'Ajuntament de Manresa, aquest dijous
El ple de l'Ajuntament de Manresa, aquest dijous | Pere Fontanals
Pere Fontanals
23 de gener del 2020
Actualitzat a les 21:43h
El ple de l'Ajuntament de Manresa ha aprovat aquest dijous una proposició de rebuig a les inhabilitacions de Quim Torra com a diputat del Parlament i de Oriol Junqueras com a eurodiputat amb els vots favorables dels partits independentistes tot incorporant un punt favorable al diàleg entre els governs de la Generalitat i l'Estat.

El PSC ha presentat una esmena de substitució a la proposició que ha estat rebutjada en que instava, només, a un diàleg entre els dos governs. Davant d'aquesta esmena, ERC i JxManresa, que eren els proposants, han incorporat aquest punt a la seva moció, però sense eliminar els de rebuig a les resolucions de la Junta Electoral Central, en el cas de Torra, i del Tribunal Suprem, en el cas de Junqueras.

Després d'anys debatent mocions sobre assumptes derivats del procés català i amb el PSOE amb recent estrenat govern, el diàleg entre les forces de l'Ajuntament ha estat desapassionat. Més encara tenint en compte que Ciutadans no hi ha volgut entrar i només li ha retret al PSC que hagi entrat en el joc "quan sempre diuen que no opinen sobre mocions que no tinguin a veure amb el territori".

Per part de Fem Manresa, Gemma Boix, ha volgut deixar clar que la seva formació dona suport al rebuig de les resolucions judicials "per solidaritat i consciència antirepresiva, no pas perquè estiguem d'acord amb la gestió del govern de la Generalitat". Boix també s'ha mostrat contrariada que ERC i JxManresa hagin inclòs en el text de la moció el "resolc" de l'esmena del PSC. "Ja els han ajudat a Madrid", li ha dit als regidors d'ERC en referència a la seva abstenció en la investidura de Pedro Sánchez, "no cal que també ho facin a Manresa", ha sentenciat.