El portaveu adjunt del PSC a Sant Joan deixa el partit titllant de manipuladora Elia Tortolero

Àngel Sáez manté l'acta de regidor de l'Ajuntament i passa a ser no adscrit

Àngel Sáez, a la dreta de la imatge, amb Elia Tortolero i Román Montañez
Àngel Sáez, a la dreta de la imatge, amb Elia Tortolero i Román Montañez | Cedida
28 de juny del 2024
Actualitzat a les 10:09h

Àngel Sáez, el portaveu adjunt del grup municipal dels Socialistes a Sant Joan de Vilatorrada, ha deixat el grup i s'ha donat de baixa del partit carregant durament contra la líder de la formació i exportaveu nacional del PSC Elia Tortolero, a qui ha acusat d'utilitzar-lo durant anys i "ara, quan ha cregut que no necessitava els meus serveis, s'ha proposat treure'm del mig". El regidor ha anunciat la seva decisió en el ple de l'Ajuntament d'aquest dijous. "No dimiteixo perquè és això el que la portaveu ha motivat durant temps i no li concediré", ha dit. Àngel Sáez passarà a ser regidor no adscrit a partir d'ara.

És, segons ha explicat, "una decisió que prenc després de viure durant mesos situacions on se m'ha intentat apartar de mica en mica de les meves funcions i de la meva tasca, no només com a regidor i portaveu suplent, sinó també com a secretari d'organització de l'agrupació local socialista". Sáez ha acusat a Tortolero "d'exercir el seu poder dins del partit per ensorrar la meva feina i anar forçant la màquina per situar-me'n fora". Per fer-ho, "ha actuat a esquenes meves durant molt temps, teixint intrigues i mentides dins del partit de les quals no m'he pogut defensar". "Ha difós rumors i generat malentesos -ha continuat-, amb els quals ha aconseguit tenir el control total d'una agrupació que està feta a la seva mida, igual que s'ha assegurat també el suport d'instàncies orgàniques superiors, on té un pes important".

Sáez, que portava 14 anys al PSC, des de la seva entrada a les JSC, ha valorat que "la meva feina no mereix el tracte que he rebut per part de la primera secretària i portaveu, i tampoc el silenci de l'executiva quan vaig alertar de la situació i vaig plantejar la meva dimissió". I ha justificat que "sempre he prioritzat el bé comú per sobre d'interessos personals, he callat durant anys moltes coses per a no perjudicar el que fins avui ha estat el meu partit, i he assumit càrregues que no em corresponien per fer-li el favor a qui durant anys només m'ha utilitzat".

El regidor ha justificat que mantenir l'acta de regidor "és una obligació ètica i moral, doncs no sóc jo qui s'aparta del projecte socialista a Sant Joan, és l'actual grup municipal qui deixa de fer-ho per servir interessos personals".

Elia Tortolero es disculpa pel contingut de la intervenció de Sáez

En el seu torn, la portaveu del PSC, Elia Tortolero, no ha volgut entrar en el contingut de la intervenció de Sáez, i s'ha limitat a demanar disculpes al consistori i al public pel que considera que "no és el lloc per parlar de tot el què ha expressat el regidor".