PxC i Cs són vasos comunicants

Pere Fontanals
18 de maig del 2015
Actualitzat a la 1:53h
Per una vegada, i que no serveixi de precedent, em posaré la tireta abans de la ferida. El capítol de dissabte a la plaça Valldaura, sigui quina sigui la versió bona, m'obliga. Aquest article d'opinió que porto madurant al cap durant dos dies només pretén parlar de target d'electors, ni racisme ni coses rares. Quedi clar.

El principal problema que ens trobaríem si es declarés nul·la la candidatura de PxC a Manresa seria que engreixaria, principalment, sinó exclusiva, als Ciutadans d'Antonio Espinosa. En canvi, si segueix viva, podem somiar que tregui un miler llarg de vots que no li donin per tenir representació i que seran suficients per a què Ciutadans no tregui uns resultats espectaculars.

Perquè evidentment Ciutadans entrarà a l'Ajuntament, per molts matrimonis que surtin a passejar amb els fills adoptats per davant de la seva parada, o per molt que el seu cap de llista tingui tanta arrogància que s'amagui per no participar en un concurs de cultura manresana per por a equivocar-se.

El fet està amb quina força entrarà a l'Ajuntament, i aquí és on un servidor destapant els delictes que el jutge demostrarà que ha comès PxC, i la insistència de la CUP i Democràcia Municipal en denunciar-ho a la Junta Electoral, poden permetre que els nacionalistes espanyols passin de ser meres comparses a tenir un pes més important.

Només cal mirar les zones de Manresa on més es va votar PxC fa quatre anys i on més es va votar Ciutadans fa tres anys. Són les mateixes. A més a més, a grans trets, són les dues úniques formacions de les deu que es presenten que basen la seva acció en un sol punt. I en tots dos casos, en un sol punt fomentat per l'odi. Els uns odien la immigració. Els altres odien la catalanitat. És cert que Ciutadans té una base que ve del desengany amb la corrupció dels dos grans partits espanyols, però també té una variable que depèn molt de la presència, o no, de PxC. Que un miler de vots són molt bons quan en tens alguns altres de garantits.