Sant Joan obre a la participació de la ciutadania les prioritats municipals fins l'any 2027

L'Ajuntament es troba en la segona fase d’elaboració del Pla d'Actuació Municipal 2024 - 2027, el full de ruta del govern

Sant Joan de Vilatorrada obre el PAM 2024-2027 a la participació ciutadana
Sant Joan de Vilatorrada obre el PAM 2024-2027 a la participació ciutadana | AjSJV
Redacció
20 de juny del 2024
Actualitzat el 21 de juny a les 15:29h

L'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada es troba en ple procés d'elaboració del Pla d'Actuació Municipal 2024-2027 i obre a participació de tots els veïns la definició de les prioritats municipals per als propers anys, fins el 2027. Ho fa mitjançant una sessió participativa oberta a tota la ciutadania que tindrà lloc el proper 4 de juliol a 2/4 de 7 de la tarda a la Sala Polivalent de l'Espai Jove (Passatge del Mas Sant Joan, 6). A més, s'obre també la possibilitat a la participació electrònica amb un qüestionari al web de l'Ajuntament en el que es recolliran propostes fins el proper 15 de juliol.

El regidor de Participació i Barris, Toni Dorado, en qui recau la coordinació del procés, explica que "volem fer les coses de manera diferent per això recuperem un PAM elaborat amb la ciutadania. Tenim clar que el poble el construïm entre totes i tots i volem comptar amb tots els punts de vista. Ara oferim l'oportunitat a tots els veïns i veïnes perquè diguin la seva i defineixin amb nosaltres quines han de ser les prioritats de l'Ajuntament". 

Amb el procés participatiu del PAM es dona compliment al Reglament de Participació que estableix que cal debatre amb la ciutadania les accions a realitzar per part de l'Ajuntament. A més, Dorado remarca que "no ens volem quedar aquí. Els veïns i veïnes i les entitats podran fer un seguiment i valorar com s'executa el PAM a través del Consell de la Vila, el màxim òrgan de participació que ja hem començat a reactivar". Recentment s'ha aprovat la reforma del reglament per fer-lo més obert i s'està duent a terme l'elecció de nous membres. 

Els plans d'actuació municipal són el full de ruta de l'Ajuntament per un mandat i tenen per objectiu millorar la gestió i la transparència. L'alcalde Jordi Solernou el defineix com "un instrument que ens ha de servir per tenir molt clares les prioritats, els projectes a tirar endavant i treballar per assolir els objectius que ens plantegem". 

El nou PAM de Sant Joan de Vilatorrada parteix de la base de l'acord programàtic dels dos grups de govern presentat el passat mes d'octubre. En una primera fase s'han definit els objectius estratègics del mandat. Concretament se n'ha establert cinc, entre els que destaquen fer front a l'emergència climàtica, la millora de l'espai públic, la cohesió social, la igualtat i respecte a la diversitat, la dinamització econòmica per crear ocupació, la millora dels serveis educatius, culturals, esportius i socials; i l'impuls de la participació i l'administració digital. 

Al llarg de les properes setmanes, un cop finalitzat el procés participatiu, s'afrontarà la tercera i última fase per tal de donar forma a les prioritats plantejades, concretant accions i calendari per dur-les a terme. A més, un cop definides les accions s'obrira un portal web específic en el que es podrà consultar com s'avança en l'execució dels projectes.