Un vot rebel canvia un regidor de Navàs de la CUP a CiU

La Junta Electoral compta per als nacionalistes un vot que havia estat declarat nul i fa passar un regidor dels rupturistes als convergents

Quim Arrufat i Jaume Casals durant l'acte de la CUP de Navàs.
Quim Arrufat i Jaume Casals durant l'acte de la CUP de Navàs. | CUP
Pere Fontanals
27 de maig del 2015
Actualitzat a les 17:56h

El recompte inicial de Navàs que donava 8 regidors a la CUP i només 1 a CiU, ha estat canviat aquest dimecres al matí durant la certificació que la Junta Electoral de Manresa fa a les actes de les diverses meses de la seva zona. Quan ha arribat al torn de Navàs, el president de la JEZ, el magistrat Del Amo, ha començat a revisar un a un els vots nuls fins a que ha arribat a un que ha donat per vàlid a favor de CiU. De manera que, en aquests moments, la CUP tindria 7 regidors i CiU 2. Les altres dues forces que han obtingut presència al consistori són ERC amb 3 regidors i el PSC amb 1. Es dóna el cas, a més a més, que el regidor de la CUP es trobava a la frontera i només depenia d'un vot.

A falta de veure l'expedient, des de la CUP no entenen que el jutge Del Amo hagi actuat mutu propi en la revisió manual de volts nuls quan no existeix, segons consta a la CUP, cap impugnació sobre els resultats de diumenge. Generalment tres dies després de qualsevol comici, els membres de les meses han de portar les actes i els vots recollits a la seu de la Junta Electoral, en aquest cas als jutjats de Manresa, per a que aquest organisme els validi oficialment. Si no hi ha impugnació per cap de les parts actores de les eleccions, la feina del jutge titular de la junta és només la de signar i validar els resultats que donen els responsables de les meses.

Per aquest motiu, des de la CUP no entenen que el jutge hagi actuat per la seva banda, sense haver-hi impugnació prèvia, en la repassada de vots nuls. És per això que la CUP ja ha anunciat que tant bon punt tinguin l'expedient, hi presentaran una reclamació per procediment incorrecte.