Manresa convoca una manifestació fins als jutjats en el marc de la vaga del 21-F

Sortirà de La Ben Plantada a dos quarts de set de la tarda

La manifestació a Manresa sortirà de La Ben Plantada
La manifestació a Manresa sortirà de La Ben Plantada | Juanma Peláez
NacióManresa
19 de febrer del 2019
Actualitzat el 20 de febrer a les 8:56h
El Comitè de Vaga de Manresa ha organitzat, per aquest dijous, 21 de febrer, una manifestació, coincidint amb la vaga general convocada per la Intersindical-CSC que, sota el lema Sense drets no hi ha llibertat, reclama derogar la reforma laboral; un salari mínim de 1.200 euros; tornar a instaurar les lleis socials vetades pel Tribunal Constitucional, i recuperar la plena igualtat de tracte i oportunitats als centres de treball, així com un servei públic de qualitat i amb condicions laborals dignes. Es tracta dels mateixos motius que es van posar sobre la taula el passat 21 de desembre, quan el mateix sindicat va convocar dues hores de vaga, coincidint amb la celebració del consell de ministres a Barcelona.

La manifestació a la capital del Bages sortirà a dos quarts de set de la tarda des de la Benplantada i arribarà fins l'edifici dels Jutjats de Manresa.

La vaga d'aquest dijous, que coincideix amb la Festa de la Llum, cau en ple judici de l'1-O. No és casualitat: la mateixa Intersindical-CSC ja va deixar entreveure, en el comunicat que va redactar anunciant l'ajornament de l'acció, que busca fer coincidir la vaga amb el judici per aconseguir un màxim ressò degut a "la demanda de part de l'afiliació, de seccions sindicals i d'agents socials d'aconseguir una vaga massiva i que s'insereixi en un context de mobilitzacions per tots els drets i llibertats".
 
Suport del sobiranisme

A la vaga, que va rebre el suport immediat de la CUP, s'hi han sumat, també, tots els partits independentistes, així com l'ANC i Òmnium Cultural. També s'hi han adherit el principal sindicat d'ensenyament de Catalunya, l'USTEC-STEs; el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC); la CGT-Ensenyament; les ADIC, i Universitats per la República i Sindicalistes per la República.

Per contra, CCOO i UGT s'hi han oposat. Les dues organitzacions estatals opten per impulsar "accions de perfil propi" de cara al judici malgrat que encara no les han concretades.