Menjar terra per millorar la digestió i prevenir l'envelliment: la nova (i preocupant) moda a les xarxes

La tendència dels "crunchers" té riscos greus per a la salut i dona peu a un mercat amb productes no regulats per cap autoritat sanitària

Redacció
30 de setembre de 2024, 21:31
Actualitzat: 21:36h
Una persona es grava menjant argila
Una persona es grava menjant argila | YouTube

Menjar terra i argila per millorar la digestió, prevenir l'envelliment i reduir l'acne; gravar-se fent-ho i compartir-ho a TikTok i a YouTube amb etiquetes com #ClayEaters (consumidors d'argila) i #EarthCrunchers (mastegadors de terra) per guanyar popularitat. És la nova moda dels crunchers, amb greus riscos per a la salut que s'inspira en pràctiques ancestrals sense cap base científica.

De fet, la geofàgia -o hàbit de menjar terra- s'ha practicat en múltiples etapes de la història i s'ha relacionat amb un remei (paral·lel a la ciència) contra el dèficit de ferro i zinc. Els metges alerten, però, dels perills per a la salut i reiteren que és una via d'entrada de bacteris, paràsits i metalls pesants a l'organisme.

@angelkelechi

 

♬ original sound - Angel | DC CONTENT CREATOR

En aquest sentit, l'Associació Americana de Dietètica ha sortit a demanar que s'eviti aquesta tendència i ha subratllat que els riscos superen àmpliament els presumptes beneficis. Mentrestant, hi ha influencers que estan comerciantamb terra i argila per lucrar-se de la moda. Tot, sense la supervisió de cap autoritat sanitària.