L'advocat de Junqueras, sobre el Suprem: «Declaren culpable algú en un procés que no ha començat»

Andreu van den Eynde lamenta la resolució de l'alt tribunal i la qualifica de decebedora: "Suposa la prova de la destrucció de tots els principis dels drets i les garanties" | L'advocat anuncia que recorreran la decisió i constata que "s'està dient que hi ha determinades opcions polítiques que es descarten i els tribunals no acceptaran"

Andreu Van den Eynde
Andreu Van den Eynde | Adrià Costa
05 de gener del 2018
Actualitzat a les 14:54h
"No és una interlocutòria, és una sentència: declara culpable algú en un procediment que no ha començat". Així de contundent s'ha mostrat l'advocat d'Oriol Junqueras, Andreu van den Eynde, en la seva valoració de la resolució del Tribunal Suprem, que manté el president d'ERC a la presó. Ha assegurat que la decisió del "suposa la prova de la destrucció de tots els principis dels drets i garanties" que la defensa confiava que existien encara en el procediment penal. "El dret penal no és això que veiem en aquesta resolució", ha lamentat van den Eynde.

L'advocat ha denunciat també que la resolució "criminalitza les mobilitzacions pacífiques" de l'independentisme i "força la realitat, creant una realitat alternativa en què Oriol Junqueras seria una persona instigadora de la violència". "S'està neutralitzant una opció política i un adversari política, i s'està dient que hi ha determinades opcions polítiques que es descarten i els tribunals no acceptaran", diu. La gran decepció, per l'advocat, és que "la resolució no fa ni una referència a la llibertat de les persones". "Parlem idiomes diferents", ha assegura, i ha anunciat que recorreran la decisió. 

També ha carregat contra el paper que va tenir la Fiscalia durant la vista de l'alt tribunal d'aquest dijous: "La Fiscalia va fer un judici, va parlar de proves". Van den Eynde ha avisat que la resolució fa referència a proves "que el tribunal no ha analitzat i les parts no han discutit" i que es tracta d'una interlocutòria "molt dura".