Triple empat entre Collboni, Trias i Colau, segons una enquesta de «La Vanguardia»

El sondeig situa a Maragall despenjat en quarta posició, amb només cinc escons, i preveu una entrada forta de l'extrema dreta de Vox amb quatre representants a l'Ajuntament de Barcelona

Els principals candidats a l'alcaldia de Barcelona a les pròximes eleccions, en ple debat
Els principals candidats a l'alcaldia de Barcelona a les pròximes eleccions, en ple debat | Pimec
Nació
14 de maig del 2023
Actualitzat a les 8:10h

Amb l'inici de la campanya electoral, s'intensifiquen també les enquestes de partits i mitjans per fer bullir l'olla i augurar els resultats a les principals ciutats catalanes. L'enquesta que publica aquest diumenge La Vanguardia augura un triple empat entre Jaume Collboni, del PSC (10 regidors), el candidat de Junts, Xavier Trias  (10 regidors) i l'actual alcaldessa, Ada Colau (9 regidors).

Un sondeig sobre els resultats a Barcelona que, alhora, despenja el candidat republicà, Ernest Maragall, a qui li dona 5 regidors i pronostica una forta entrada de l'extrema dreta de Vox (4 regidors) i conslolida la presència del PP (3 regidors). 

En l'última enquesta publicada per aquest mitjà, el passat mes de gener, donava la victòria a Junts amb 12 regidors. Ara, el rotatiu iguala forces i apunta a un resultat molt més igualat pel que fa al partit que podria rebre més vots. 

De fet, un parell de setmanes abans d'arrencar la campanya electoral, el Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) també apuntava a un frec a frec entre Ada Colau i Jaume Collboni per guanyar les eleccions, mentre que, aleshores, Xavier Trias quedaria tercer. En qualsevol cas però, els pactes postelectorals seran decisius per decidir el futur alcalde o alcaldessa de la capital catalana.