La JEC dona parcialment la raó a Junts i sosté que Aragonès va vulnerar la llei electoral

El partit de Borràs i Turull va denunciar que el president havia fet "propaganda electoral" des de la Generalitat en un acte sobre el parc mòbil de Bombers; l'organisme estima part de la demanda, però indica que no es pot procedir a cap sanció

Pere Aragonès, en l'acte dels Bombers denunciat per Junts.
Pere Aragonès, en l'acte dels Bombers denunciat per Junts. | Govern
24 de maig del 2023
Actualitzat a la 13:43h

La Junta Electoral Central (JEC) ha donat parcialment la raó a Junts pel recurs que va presentar la formació arran d'un acte del president Pere Aragonès sobre l'increment de recursos logístics per apagar incendis forestals. En aquest acte, Aragonès -així ho recollia la nota de premsa oficial- va assenyalar que el parc mòbil s'havia "accelerat" en els últims dos anys, i també indicava que s'invertirien 100 milions d'euros en els propers anys  per renovar la flota. La JEC determina que això suposa una vulneració de l'article 50.2 de la llei electoral, però insisteix que no es pot procedir a cap sanció contra el president per haver fet aquestes consideracions.

En la mateixa resolució, la JEC també estima que el conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, va vulnerar el mateix article quan va dir, en un acte celebrat el 2 de maig -tres dies abans de les consideracions d'Aragonès sobre el parc mòbil de Bombers- que es multiplicarien per deu els recursos destinats a prevenir l'assetjament escolar. Junts, en un comunicat, sosté que la decisió de la Junta Electoral acredita que el Govern ha fet "propaganda".

 

JEC by naciodigital on Scribd