Netanyahu demana la dimissió del secretari general de Nacions Unides António Guterres

Les declaracions de Guterres han tingut resposta immediata de la delegació israeliana a les Nacions Unides: "No hi ha lloc per a una aproximació equilibrada, Hamàs ha de ser esborrada de la faç de la terra"

António Guterres, secretari general de l'ONU
António Guterres, secretari general de l'ONU | ONU
Nació
25 d'octubre del 2023
Actualitzat a les 12:02h
Israel augmenta el to contra l'ONU i demana la dimissió del seu secretari general, António Guterres, per haver reclamat un alto el foc immediat a Gaza i considerar que els atacs de Hamàs -que titlla de terribles- no poden justificar "el càstig col·lectiu al poble palestí". Són paraules que han provocat molt malestar entre el govern de Benjamin Netanyahu. 

El ministre d'Exteriors israelià, Eli Cohen, hagi anunciat que no es reunirà amb el secretari general de l'ONU. "Després de la massacre del 7 d'octubre no hi ha lloc per a una aproximació equilibrada. Hamàs ha de ser esborrada de la faç de la terra", ha indicat el representant del govern de Benjamin Netanyahu.

Les declaracions de Guterres han tingut resposta immediata de la delegació israeliana, que ha lamentat la "comprensió" per la "campanya d'assassinats massius de nens, dones i gent gran" de Hamàs. Les crítiques a l'ONU també han arribat del cantó palestí, des del qual el ministre d'Exteriors de l'Autoritat Palestina, Riyad al-Maliki, ha denunciat la "inacció" del Consell de Seguretat durant la cimera a Nova York.

"Les massacres en marxa perpetrades de forma deliberada, salvatge i sistemàtica per Israel -la força d'ocupació contra la població civil palestina sota una ocupació il·legal- han de ser aturades", ha indicat Al-Maliki. Un altre dels actors amb pes en el conflicte, els EUA, han exigit a través del seu secretari d'Estat, Antony Blinken, que ha demanat a l'ONU que utilitzi "tota la influència" per aconseguir que Hamàs alliberi les 220 persones que reté des dels atacs del 7 d'octubre.

Arxivat a