Ábalos nega cap paper en el cas Koldo i diu que és víctima d'un «judici paral·lel»

L'exministre assegura que presentarà recurs contra la decisió de suspendre'l de militància del PSOE i diu que confia en la justícia

José Luis Ábalos, aquest dilluns a la comissió del Senat del cas Koldo
José Luis Ábalos, aquest dilluns a la comissió del Senat del cas Koldo | Alejandro Martínez Vélez / Europa Press
Redacció
06 de maig del 2024
Actualitzat a la 13:12h

L'exministre de Transports José Luis Ábalos ha comparegut aquest dilluns al Senat per donar explicacions sobre el cas Koldo, que investiga el suposat cobrament de comissions per la compra de material sanitari durant la pandèmia. Ábalos ha assegurat que no hi té res a veure, ha posat en dubte que existís una trama i ha assegurat que és víctima d'un judici paral·lel.

"Només puc confiar en la justícia, no per les seves virtuts, sinó per necessitat, perquè ja no tinc ningú en qui confiar", ha manifestat. Intentarà defensar l'estat de dret i el principi de legalitat, dues qüestions que han estat "absents" en tot aquest episodi. "Estem aquí en un procés que encara no ha començat", ha recordat. Ell, de fet, ni tan sols està investigat. 

Un dels principals investigats en aquesta trama és Koldo García, que va ser assessor seu al Ministeri de Transports. Ábalos ha assegurat que l'increment de patrimoni de Koldo va ser posterior al seu pas pel ministeri i ha deixat clar que no tenia "cap" capacitat de decisió, no ocupava cap lloc en la jerarquia del ministeri ni es podia considerar un "servidor públic".

Ábalos va ser suspès de militància del PSOE i apartat al grup mixt i ja ha anunciat que hi presentarà recurs. "No conec precedents, vaig ser secretari d'organització i això no ho vaig fer amb ningú", ha assegurat. En la seva situació, ha dit que només li queda defensar "la democràcia, la justícia i els drets humans".