Acord Colau-Collboni per destinar el superàvit municipal a polítiques socials

Les primeres mesures seran un programa de formació per aturats de llarga durada i la finalització de l'ampliació de l'Hospital del Mar

Colau i Collboni durant la presentació de l'acord
Colau i Collboni durant la presentació de l'acord | AjBCN
J.P.
27 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 18:20h
Barcelona en Comú i el Partit dels Socialistes de Catalunya han arribat a un acord que permetrà ampliar la despesa pressupostària d'aquest mateix 2015 utilitzant el superàvit que genera la mateixa ciutat. L'alcaldessa, Ada Colau, i el president del grup socialista, Jaume Collboni, han coincidit a considerar que els beneficis generats per la ciutat "no es poden quedar en un calaix quan la ciutat té urgències que ha d'atendre".

Per això Colau ha presentat l'acord, que incorpora propostes plantejades pel grup socialista, en companyia de Collboni, en una imatge de la bona sintonia, si més no, temporal, entre les dues formacions. En aquest sentit, el líder socialista ha explicat que el pacte permetrà destinar 7,7 milions d'euros addicionals a polítiques de formació d'aturats de llarga durada, de tal manera que més d'un miler de persones sense feina podran entrar als programes ocupacionals de Barcelona Activa. Així mateix, el consistori avançarà 4 milions d'euros per finalitzar les obres d'ampliació de l'Hospital del Mar, centre de referència hospitalari pels districtes de Ciutat Vella i Sant Martí. La proposta es presentarà per la seva aprovació al ple d'aquest divendres.

A més l'acord preveu impulsar, fora de l'ampliació pressupostària, altres projectes com la remodelació de la Ronda de Dalt, la nova urbanització de l'avinguda Meridiana i la realització d'un estudi per a la protecció del comerç emblemàtic. Collboni ha assegurat que aquest pacte és coherent amb la crítica per part del PSC a la gestió de l'alcalde Trias, en considerar "indecent" que l'ajuntament "generi beneficis en moments de recessió". Colau ha afegit que "la ciutat no es pot permetre tenir superàvit quan hi ha ciutadans que ho passen malament".
Arxivat a