Albert Batet liderarà JxCat al Parlament

Els diputats accepten la proposta de Puigdemont i pren el relleu de Jordi Sànchez, que ocupava de forma simbòlica el càrrec fins que el van escollir per al Congrés

Torra, Puigdemont i Batet aquest dimarts a Brussel·les.
Torra, Puigdemont i Batet aquest dimarts a Brussel·les. | JxCat
03 de setembre del 2019
Actualitzat a les 20:35h
Albert Batet presidirà el grup de Junts per Catalunya al Parlament, segons ha pogut saber NacióDigital de fonts de la formació. El fins ara portaveu dels nacionalistes a la cambra catalana i un dels homes de la màxima confiança de Carles Puigdemont pren el relleu de Jordi Sànchez. Fins el passat mes de maig, quan va ser escollit diputat al Congrés, Sànchez va ocupar el càrrec de forma simbòlica, atesa la seva situació de pres polític. Ara, el càrrec havia quedat vacant.

L'ascens de Batet a la presidència del grup s'ha decidit a proposta de Puigdemont en una reunió de grup parlamentari aquest dimarts a Brussel·les a la qual també ha assistit el president Quim Torra. Aquesta elecció reforça políticament un dels dirigents de confiança del president a l'exili. Batet, militant del PDECat -abans, de CDC- i exalcalde de Valls, està molt implicat a la Crida i, de fet, forma part dels seus òrgans directius des de la fundació del moviment polític.

És previsible que la nova responsabilitat de Batet impliqui que Eduard Pujol, fins ara portaveu adjunt i vinculat també a la Crida, assumeixi el càrrec de portaveu de JxCat. Això, però, encara no està tancat, afirmen els portaveus de l'espai. També caldrà triar portaveu adjunt.