L'ANC diu ara que Aliança Catalana «no és benvinguda» a la manifestació de la Diada

L'entitat surt al pas de la polèmica per les declaracions de Lluís Llach poques hores abans de la mobilització unitària de l'11 de setembre

Lluís Llach, president de l’Assemblea Nacional Catalana
Lluís Llach, president de l’Assemblea Nacional Catalana | Hugo Fernández Alcaraz
10 de setembre de 2024, 15:39
Actualitzat: 17:39h

L'ANC ha sortit al pas de la polèmica per les declaracions del seu president, Lluís Llach, que havia dit en una entrevista a Rac1 que Aliança Catalana era benvinguda a la manifestació de la Diada, malgrat que a ell personalment no li agrada el partit d'extrema dreta i els seus postulats. En un primer moment, l'ANC ha dit que el titular no s'ajustava a la realitat, però en qualsevol cas ha deixat clar que el partit de Sílvia Orriols "no és benvingut" a la mobilització unitària de l'11 de setembre. 

Aquestes són les paraules de Llach:

Al cap d'una estona, l'ANC ha fet un breu comunicat assegurant que el titular no era correcte. "L'ANC no ha demanat mai carnets a ningú", ha dit l'entitat. Alhora, ha insistit que Llach sempre ha mostrat el seu rebuig a Aliança Catalana, "formació que té uns posicionaments que l'homologuen a partits identitaris d'extrema dreta d'altres països". A través de Twitter, l'entitat ha volgut tancar la polèmica: "Aliança Catalana no és benvinguda a la manifestació de la Diada"

Les declaracions han provocat una allau de crítiques a les xarxes socials, sobretot per part d'ERC i la CUP. A través d'un comunicat, ERC ha rebutjat la presència de l'extrema dreta a les manifestacions independentistes i ha retret a Llach les seves paraules. "No es pot fer mai el joc a l'extrema dreta i demanem de forma enèrgica que totes les formacions i organitzacions rebutgin la presència de la ultradreta de manera activa", han dit.