L'ANC acorda no fer actes amb partits arran de la polèmica amb Aliança Catalana

L'entitat recalca que la decisió de l'assemblea de Sabadell d'organitzar un acte de presentació de l'extrema dreta va en contra del criteri del Secretariat Nacional i referma el seu respecte per "tots els drets humans"

Sílvia Orriols, líder del partit d'extrema dreta Aliança Catalana
Sílvia Orriols, líder del partit d'extrema dreta Aliança Catalana | ACN
13 d'abril del 2024
Actualitzat a les 15:55h

L'ANC podria prendre accions contra l'assemblea territorial deSabadell si finalment fa l'acte de presentació d'Aliança Catalana dins del seu cicle de debats per al 12-M. Així es desprèn d'un comunicat fet públic aquest dissabte a les xarxes socials de l'entitat. "Volem deixar clar que si tira endavant, ho farà en contra del Secretariat Nacional", han subratllat des de primera hora del matí.

L'Assemblea ha recalcat que ja van demanar als membres, només conèixer la intenció de Sabadell, que suspenguessin l'esdeveniment amb el partit d'extrema dreta liderat per Sílvia Orriols. Una acció, que ara, expliquen a Nació, tornaran a repetir. A més a més, després d'una reunió que ha mantingut el Secretariat Nacional a Reus també han informat que no faran cap acte amb partits polítics ni amb candidats o candidates.

 

La decisió ha estat presa davant del "risc d'instrumentalització" de l'entitat i la "desviació del debat" cap a qüestions que no són la independència, on volen posar el focus. Pels mateixos motius, en aquesta trobada, que ha coincidit amb l'últim ple del mandat, han consensuat que els secretaris i secretàries nacionals, així com els càrrecs de les assemblees de base s'abstindran de donar suport a candidatures electorals.

D'igual forma, el plenari ha servit per refermar el respecte que diuen sentir per "tots els drets humans" i "en contra del racisme i la xenofòbia", tots dos aspectes que ja queden palesos al codi ètic de l'entitat.