Anna Gabriel: «Senyora Colau, posi els col·legis»

La diputada de la CUP demana a Pablo Iglesias més valentia a l'hora de defensar el vot dels catalans en l'acte de l'esquerra independentista al Born | Tres encaputxats cremen les banderes francesa, espanyola i europea durant la manifestació que ha reunit 12.000 persones, segons l'organització

Anna Gabriel intervé en l'acte de l'esquerra independentista al Born amb motiu de la Diada
Anna Gabriel intervé en l'acte de l'esquerra independentista al Born amb motiu de la Diada | Arran
11 de setembre del 2017
Actualitzat el 12 de setembre a les 9:58h
"Qui són aquests que criden?", preguntava una anciana. "Són anticapitalistes mare, els de la CUP", deia la seva acompanyant. "També defensen la independència", ha reblat. I sí, també la defensaven juntament amb la lletania de reivindicacions que s'han cridat durant la manifestació de l'esquerra independentista, que un cop més han sortit al carrer per demostrar la seva força i cridar a favor de la desobediència "al règim espanyol" amb el referèndum de l'1 d'octubre.

En aquest sentit, la líder cupaire, Anna Gabriel ha llençat un dard contra l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a qui ha instat a "posar els col·legis" perquè el poble de Catalunya pugui exercir el seu dret a vot. El filó de la càrrega contra Colau, molt celebrat entre el públic, l'ha utilitzat també la diputada anticapitalista per carregar els neulers contra el líder de Podemos, Pablo Iglesias, a qui ha demanat més valentia a l'hora de defensar el vot dels catalans. "Al PP se le echa llamando a votar el 1-O", ha clamat una Gabriel aplaudida per desenes de manifestants, que han anat circulant de la plaça Urquinaona i per la Ronda de Sant Pere, el passatge Lluís Companys, el carrer del Comerç fins arribar al Born, punt final d'una mobilització que ha començat com un carnaval d'anticapitalistes i manifestants "oficials" i que s'ha anat aclarint amb el pas de la marxa.

"Sense feminisme no hi ha revolució", "els carrers seran sempre nostres", han estat els lemes més corejats pels manifestants, entre els quals s'hi han deixat veure els diputats de la CUP Eulàlia Reguant i Benet Salellas i l'exparlamentari Quim Arrufat. 

12.000 manifestants

Segons el recompte de l'organització, la mobilització ha estat massiva atès els 12.000 manifestants que han comptabilitzat. En una de les aturades de la marxa, tres manifestants encaputxats han cremat les banderes francesa, espanyola i europea mentre la resta d'assistents cridava "ni França, ni Espanya, Països Catalans". L'organització juvenil de l'esquerra independentista Arran ha compartit l'acció a través del seu compte de Twitter: