Arrimadas ataca el PSC amb l'espantall d'un nou tripartit

La líder taronja demana a Iceta que rebutgi la possibilitat de tenir Oriol Junqueras de vicepresident | La candidata afirma que l'objectiu del 21-D és tenir un escó més que els independentistes

Inés Arrimadas en la roda de premsa a l'agència Efe.
Inés Arrimadas en la roda de premsa a l'agència Efe. | @CiutadansCs
05 de desembre del 2017
Actualitzat a la 13:34h
L'enquesta del CIS ha embalat Ciutadans. Inés Arrimadas s'ha mostrat convençuda avui que té la victòria a prop: "Seré la presidenta de tots els catalans". Qui liderarà l'alternativa a l'independentisme? "Això dependrà dels resultats". "Estarem disposats a donar suport a Iceta si és la primera força dins del bloc constitucionalista", ha declarat, però després d'estendre la mà al PSC,  però ha advertit del risc que Miquel Iceta acabi pactant amb els independentistes: "A veure si encara acabarem tenint un altre tripartit, amb el senyor Junqueras de vicepresident". S'ha referit així a l'anunci del líder socialista de voler ser president amb els suports que rebi. La lluita pel vot útil unionista està desfermada. Arrimadas ha demanat a Iceta que rebutgi la possibilitat d'un govern presidit per ell amb Junqueras de vicepresident.

Arrimadas ha assegurat que el principal objectiu és que les forces constitucionalistes "tinguin un escó més que els independentistes". "Guanyar a les urnes el que ja hem guanyat al carrer" i "evitar que els mateixos torni a fer el mateix". "Obrir una nova etapa a Catalunya".

Sobre les enquestes, ha dit que són positives, però ha alertat contra l'abstencionisme: "El nostre objectiu és il·lusionar la gent" perquè "no es quedin a casa". Ha preguntat retòricament: "Algú em pot dir alguna cosa bona per Catalunya en aquests anys de procés?". La candidata ha reclamat la necessitat d'engegar una nova etapa política.

Colau, aliada dels independentistes

Sobre l'actitud dels comuns, Arrimadas ha dit que "Podem ha estat la crossa de l'independentisme. Si fos per Podem, seguirien governant. Sempre que veiem la senyora Colau, la trobem al costat del senyor Puigdemont i el senyor Junqueras". Ha recordat que l'alcaldessa de Barcelona va assegurar que havia votat sí-sí el 9-N. "El problema que té és que els seus votants no són tan independentistes". Ha demanat a Colau i a Xavier Domènech si volen que Puigdemont es gasti els diners en el procés cap a la independència, o destinar els diners de la Generalitat a polítiques socials.

Respecte a la decisió del Suprem

Sobre la decisió del Suprem de retirar l'ordre europea de detenció contra el president Puigdemont i els consellers que estan a Brussel·les, ha dit que respecta la decisió, "com respectaré totes les decisions judicials". Ha dit que Ciutadans no necessita saber què farà Puigdemont per defensar i explicar el seu programa.

Preguntada si no seria normal que es poguessin celebrar debats entre tots els candidats, cosa ara per ara impensable, Arrimadas ha dit que "a mi m'hauria agradat que hagués estat Puigdemont qui convoqués les eleccions". La candidata unionista ha dit que "els partits independentistes no tenen res més a oferir que el victimisme".