Arrimadas intenta desviar l'atenció de Vox i diu que «Ciutadans només ha pactat amb el PP»

La dirigent unionista assegura que "ningú es creu els pressupostos de Sánchez" i que només pretenen "satisfer Torra"

Arrimadas aquest dijous al faristol del Parlament.
Arrimadas aquest dijous al faristol del Parlament. | Europa Press
10 de gener del 2019
Actualitzat a les 14:27h
La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha justificat l'acord polític a Andalusia amb el Partit Popular i amb el suport de Vox com un pacte per "la regeneració democràtica i la reactivació econòmica". Seguint fil per randa el que avui mateix ha afirmat el seu cap, Albert Rivera, ha repetit que "l'únic pacte subscrit per Ciutadans és amb el PP", que és un programa "moderat" i que inclou 90 mesures que fins ara ningú ha criticat. Arrimadas ha atacat els socialistes pels atacs que està rebent la seva formació: "Estan neguitosos perquè veuen que han perdut el "cortijo". El "cortijo" i els "xiringuitos" que s'eliminaran amb el pacte andalús han estat paraules repetides al llarg de la roda de premsa que ha fet al Parlament.   

Sobre la possibilitat de reeditar l'acord andalús a altres llocs, Arrimadas ha afirmat que Ciutadans tindrà prou força per poder governar en altres comunitats però no ha volgut concretar res sobre possibles reedicions de l'aliança entre les tres dretes a Sevilla.   
Sobre el risc que pot suposar la nova majoria a San Telmo de cara a l'aliança que Ciutadans manté amb la família liberal europea, Arrimadas ha assegurat que el seu partit "mai tancarà un acord amb una formació populista o antieuropea".  

El suport de l'extrema dreta de Vox al pacte de govern del Partit Popular amb Ciutadans a Andalusia ha estat el nucli de la compareixença d'Arrimadas, malgrat que ha començat la seva compareixença proposant l'activació d'una comissió d'estudi sobre les persones grans i ha demanat "que es prioritzin els temes que uneixen tots els catalans". La dirigent unionista ha aprofitat l'ordre d'ingrés a presó d'Oriol Pujol per fer una referència a la corrupció i ha criticat que s'atorgui la Medalla d'Or a la Generalitat a Carles Viver Pi-Sunyer i a Carme Forcadell, segons ella "ideòleg i executora del cop contra la democràcia". Per Arrimadas, aquesta distinció és una "humiliació i una degradació".

La dirigent de Ciutadans ha afirmat que "respecta" la decisió judicial d'arxivar les querelles contra els Mossos d'Esquadra per la documentació que van portar a cremar a la incineradora, però ha insistit que una cosa són les responsabilitats penals i una altra les responsabilitats polítiques.

"Uns pressupostos per satisfer Torra"

Sobre la proposta de Pedro Sánchez d'oferir una major inversió de l'Estat a Catalunya, Arrimadas ha volgut desacreditar-la i s'ha limitat a dir que "aquests pressupostos no se'ls creu ningú i no se'ls creuen a Europa" i de ser aprovats "només tindran com a objectiu satisfer Torra". Els comptes són "un intercanvi de cromos", ha afirmat, per aconseguir el suport dels independentistes i que Pedro Sánchez "pugui estar un temps més a la Moncloa".