L'Audiència de Barcelona ordena investigar tortures de la Guàrdia Civil a un dels CDR de l'operació Judes

Alerta Solidària assegura que des del tribunal determinen que la instrucció "ha estat pèssim"

Els sis CDR investigats per terrorisme en l'operació Judes
Els sis CDR investigats per terrorisme en l'operació Judes | ACN
Redacció
04 de juny del 2024
Actualitzat a les 10:48h

L'Audiència de Barcelona ha ordenat investigar tortures per part de la Guàrdia Civil a un dels dotze membres dels CDR acusats en el marc de l'operació Judes. Segons ha informat Alerta Solidària, el tribunal ha ordenat que s'investigui la querella presentada per Jordi Rios contra onze dels agents del cos armat espanyol per haver-lo vexat i maltractat físicament en els escorcolls fets al seu domicili de Sabadell.

També que s'aclareixin les circumstàncies del seu trasllat a Madrid el setembre del 2019. La querella, presentada l'agost del 2020, no va ser elevada a l'Audiència de Barcelona fins al febrer passat per part del jutge instructor de Sabadell que va rebre la denúncia. Des del tribunal barceloní deixen clar que la instrucció "ha estat pèssima", segons detallen des d'Alerta Solidària.

La Fiscalia de l'Audiència Nacional (AN) va sol·licitar el juny del 2023, just ara fa un any, obrir judici oral contra els 12 membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) per presumptament pertànyer a una organització terrorista, si bé a vuit d'ells els atribueix també els suposats delictes de tinença, dipòsit i fabricació d'explosius i estralls.