Batet alerta que les propostes de referèndum «desvien l'atenció» de les polítiques d'esquerres

La candidata del PSC el 28-A considera que els socialistes tenen la victòria "a tocar" però insisteix que hi ha un "risc real" que la dreta pugui formar govern

Batet, atenent els mitjans a Platja d'Aro
Batet, atenent els mitjans a Platja d'Aro | ND
21 d'abril del 2019
Actualitzat a les 12:13h
Optimisme moderat al PSC després de la publicació de les enquestes electorals a El Periódico i a El País que, respectivament, preveuen un frec a frec entre socialistes i ERC a Catalunya i una victòria del PSOE al conjunt de l'estat espanyol, però lluny de la majoria absoluta. Això ha fet que la candidata del PSC per Barcelona, Meritxell Batet, hagi hagut de respondre sobre els pactes postelectorals. Sobre la possibilitat de pactar amb Unides-Podem, la cap de llista socialista ha valorat la proposta de referèndum d'autodeterminació que ha posat sobre la taula el partit de Pablo Iglesias suposaria "desviar l'atenció" de les polítiques d'esquerres que, assegura, vol impulsar el PSOE.

Batet ha insistit un cop més en la negativa dels socialistes d'acceptar un referèndum d'autodeterminació de Catalunya, després que la primera setmana de campana hagi estat marcada pel "mai és mai" de Pedro Sánchez. "Amb un govern socialista no hi haurà referèndum", ha afirmat aquest diumenge en una visita a Platja d'Aro.

"Ho tenim a tocar"

La candidata ha expressat un punt més d'optimisme que l'exhibit fins ara en campanya i ha assegurat que els socialistes tenen "a tocar" la victòria el 28-A. Tot i això ha alertat que encara hi ha el "risc real" que les dretes sumin per formar govern, la qual cosa assegura que suposaria tornar a "la corrupció, les retallades i la crispació".

Per això ha demanat votar el PSC "sense intermediaris", en referència a aquells partits que no han "materialitzat" en anteriors ocasions el suport anunciat al PSOE, en al·lusió a ERC, a qui ha retret de nou haver "bloquejat polítiques d'esquerres" i no haver permès tirar endavant uns pressupostos estatals que abordaven "els problemes reals de la gent".

Compromís amb el medi ambient

A Platja d'Aro, Batet ha promès que un govern del PSOE tirarà endavant el que ha anomenat "New green deal". O el que és el mateix, un paquet de polítiques en defensa del medi ambient. Entre altres, un pla per reduir l'emissió de gasos que provoquen l'efecte hivernacle i un altre per impulsar les energies renovables. 

També una llei de mobilitat sostenible, que anirà acompanyada d'un pla de suport al sector de l'automoció, que ha qualificat d'"estratègic".