Bou proposa 600 euros mensuals pel tercer fill

La mesura defensada pel candidat del Partit Popular s'establiria pels tres primers anys del nadó

Bou contemplant una partida d'escacs a la festa de la família del PP.
Bou contemplant una partida d'escacs a la festa de la família del PP. | Adrià Costa
12 de maig del 2019
Actualitzat a la 13:43h
El Partit Popular ha celebrat aquest diumenge el Dia de la Família amb un acte lúdic a Nou Barris. El candidat a les eleccions municipals de Barcelona, Josep Bou, ha proposat una ajuda de 600 euros a les famílies que tinguin un tercer fill. Aquesta mesura es mantindria durant els tres primers anys del nen o nena. Bou ha definit la família com "la cèl·lula base de la societat" que requereix una "atenció preferent". Ha subratllat el paper de les famílies per apaivagar els aspectes més durs de la crisi. 

Els populars han celebrat un acte adreçat a les famílies a la plaça Major del districte. Bou i el PP confien en Nou Barris per tenir un bon resultat el 26-M. En una breu intervenció davant el públic congregat, el candidat també s'ha compromès a fer possible que a les famílies que tinguin un habitatge amb un valor cadastral de menys de 100.000 euros se'ls bonificarà el 90% de l'IBI. Això suposa un gran esforç econòmic, però l'alcaldable ha assegurat que té l'estri per fer-ho possible: "Unes tisores així de grans!", ha exclamat, amb les quals acabarà amb "l'oficina de col·locació d'amics" que és ara l'Ajuntament d'Ada Colau, segons ell. 

Bou ha explicat que se sent molt vinculat a Nou Barris perquè hi va viure durant 30 anys i ha afirmat que "és un dels barris de la ciutat que necessita més suport dels poders públics". El candidat ha insistit en què la gent del districte vagi a votar el 26-M perquè es preservi "la veu del centre dreta moderat al consistori". 

Contra les sancions lingüístiques

Josep Bou s'ha referit també a la sanció imposada a una immobiliària per negar-se a atendre en català i ha criticat durament les sancions lingüístiques. Segons ha dit, no se sanciona ningú per retolar "en francès, anglès o arameu, però si es fa en castellà, se sanciona perquè no es fa en català". Bou ha afirmat que "el català és la llengua de Catalunya, però les llengües dels catalans són el català i el castellà".