El Carles Puigdemont més hedonista

«Puigdemont no s’ha volgut mullar, però si una cosa demostra amb la seva resposta és un tarannà, una inèrcia per anar a buscar el punt reconfortant del ritme pausat»

Carles Puigdemont, durant una entrevista amb Nació
Carles Puigdemont, durant una entrevista amb Nació | Hugo Fernández
04 de maig del 2024
Actualitzat a les 19:25h

Potser és veritat que prendre distància de les coses t’ajuda a prendre-te-les amb més calma. O potser el que passa és que quan el teu dia a dia passa de ser ultra frenètic a –no ho sé– no ser-ho tant, el gaudi guanya terreny a la teva vida i tens el temps que tots anhelem per gaudir d’allò que hem demanat a tots els candidats: un llibre, una pel·lícula, una sèrie i un plat. Amb aquesta selecció, el candidat de Junts pel 12 de maig, Carles Puigdemont, ens mostra el seu costat més hedonista.

📚 Un llibre

Els nostres objectes de cada dia, de Josep Maria Espinàs. He de confessar que aquest llibre és una de les meves debilitats, un recull de textos que observen els objectes que ens envolten des de la mirada de l’Espinàs. Un 10. Fa poc l’editorial Proa en va fer una reedició i ha tingut una segona vida, de les moltes que hauria de tenir. Un bon llibre per apreciar els detalls que el dia a dia atropellat en què vivim no ens permet gaudir.

objectes cada dia espinas grup 62
 

 

🎥 Una pel·lícula

Alguna clàssica i en blanc i negre. Això és fer una mica de trampa perquè no és una tria. Quantes pel·lícules clàssiques i en blanc i negre tenim per triar i remenar? No s’ha volgut mullar i, per tant, tenim poca informació en aquest sentit. Però si una cosa demostra que quan hagi d’escollir pel·lícula en triï una d’aquestes característiques és un tarannà, una inèrcia per anar a buscar el punt reconfortant de les veus metal·litzades i el ritme pausat.

pelis blanc negre nacio
pelis blanc negre nacio -

 

🍿 Una sèrie

Sí, ministre. Una comèdia mitiquíssima amb un humor britànic molt fi que narra les peripècies del ministre d'Afers Administratius anglès i el seu secretari. Suposo que a tots ens agrada veure ficcions que emulin i fins i tot caricaturitzin la nostra feina o el nostre gremi. En aquest sentit, els polítics i politòlegs en tenen per donar i per vendre i sempre és sa prendre’s les misèries quotidianes amb humor.

🍴 Un plat

Conill a la rabiosa. Ah, el conill, el gran oblidat de la cuina catalana; que costa de trobar en una carta de qualsevol restaurant de ciutat i menys a la capital. Amb aquesta tria, Puigdemont està reivindicant una de les carns més sanes que tenim a la nostra gastronomia i, d’alguna manera, ens està convidant a sortir de les grans ciutats gentrificades per tastar aquesta delícia.