Castella-La Manxa, governada pel PSOE, portarà l'amnistia al TC

El president García-Paje diu que cal defensar-se de l'"agressió" que suposa la llei a la idea d'igualtat

El president de Castella-La Manxa, Emiliano García-Page, durant la celebració de Corpus Christi
El president de Castella-La Manxa, Emiliano García-Page, durant la celebració de Corpus Christi | Juan Moreno / Europa Press
Redacció
31 de maig del 2024

No només el PP i Vox estan en contra de l'amnistia. El president de Castella-La Manxa, Emiliano García Page, del PSOE, és de les veus socialistes que més s'ha oposat a la llei que dijous va aprovar el Congrés.

El baró socialista ha explicat que demanarà un informe consultiu per valorar si pot portar l'amnistia al Tribunal Constitucional, i s'alinea així amb les comunitats autònomes governades pel PP, que també impugnaran la norma a l'alt tribunal. 

"Demanarem un informe preceptiu al consell consultiu de la regió, per saber clarament les possibilitats de defensar-nos d'una agressió al concepte d'igualtat, i fer-ho davant del TC", ha dit Page en una compareixença aquest divendres.

El president castellà, que s'oposa a la política de Pedro Sánchez amb Catalunya, ha desitjat que el consell consultiu doni via lliure al govern socialista de Castella-La Manxa per "defensar-se" davant de l'alt tribunal.

La llei que no té cap efecte sobre cap ciutadà de la regió de Page, ni per cap membre del seu govern. Si finalment planteja el recurs, això no suspendrà l'aplicació de la llei.