Catalunya promou a la Seu d'Urgell els formatges artesans de tots els Pirineus

Publicat el 23 d’octubre de 2007 a les 13:35
´
El cap de setmana dels dies 20 i 21 d'octubre de 2007 s'ha celebrat la tradicional fira de Sant Ermengol, la fira dels formatges artesans del Pirineu, a la Seu d'Urgell (Alt Urgell). La fira de Sant Ermengol és la primera fira documentada de Catalunya, l'any 1048, i la primera menció explícita del mercat de la Seu és de l'any 1029, quan el comte Ermengol II d'Urgell va retornar a la catedral la tercera part dels tributs del mercat. Ja fa una bona colla d'anys que és aixi, però en les derreres edicions aquesta cita ha près unes dimensions espectaculars i uns nivells de qualitat molt destacables, confirmats per la massiva afluència d'autòctons i visitants que omplen carres i places de la ciutat. Aqusta fira concentra el nombre més elevat de formatges de llet crua, vinguts de totes les regions del Pirineu. A la fira d'enguany, han participat un total de quinze formatges dels Pirineus catalans; set dels Pirineus bascos; un de Navarra; sis d'occitans, i dos d'aragonesos. S'ha fet un concurs de formatges artesanals amb més de 100 varietats i també s'ha celebrat uns tastos guiats de vins de Catalunya. Fotos: J. M. Costa.