Controlada per Génova i amb alguna sorpresa: així és la llista d'Alejandro Fernández

L'eurodiputada Dolors Montserrat ha teixit bona part de la candidatura del PP per Barcelona i es consolida com a persona de confiança de Feijóo; la regidora de Barcelona Àngels Esteller serà la número 3 de la candidatura

Feijóo s'abraça a Dolors Montserrat en presència d'Alejandro Fernández, dimecres passat.
Feijóo s'abraça a Dolors Montserrat en presència d'Alejandro Fernández, dimecres passat. | Frederic Esteve
02 d'abril del 2024
Actualitzat el 16 d'abril a les 11:33h


Aquest dimecres es presentarà a Barcelona la candidatura del PP de Catalunya a les eleccions del 12-M. La setmana passada, la direcció d'Alberto Núñez Feijóova posar fi a les especulacions sobre el cap de llista després d'un llarg pols entre Génova i el president de la formació a Catalunya, Alejandro Fernández. Aquest ha aconseguit ser ratificat per la cúpula del PP, però aquesta és tan sols una part de la història. Segons ha pogut saber Nació, la llista del partit suposa una imposició clara de Génova, que no ha permès que cap dirigent afí a Alejandro Fernández sigui en llocs d'elecció possible.

Segons apunten fonts coneixedores de la confecció de les llistes, ha estat l'eurodiputada Dolors Montserrat qui ha teixit bona part de la llista per Barcelona, d'acord amb Feijóo i integrant persones properes a l'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, i antics col·laboradors d'Alberto Fernández Díaz, que d'aquesta manera conserva el seu pes dins del partit. El número dos simbolitza aquesta nova correlació de forces: serà Manuel Reyes, alcalde de Castelldefels, president del PP a Barcelona i, sobretot, estretament lligat a Dolors Montserrat.

Si no hi ha canvis de darrera hora, tot apunta a que La regidora de Barcelona Àngels Esteller serà la número 3. Es tracta d'una persona molt propera a Alberto Fernández i l'històric sector fernandista. El número 4 serà per a Santi Rodríguez, actual secretari general del PP català i persona de la confiança de Génova. Rosa del Amo, quarta tinent d'alcalde de Badalona i afí a Albiol, ocuparà la posició 5. Hugo Manchón, assessor de Dolors Montserrat, serà el 6 per Barcelona. Juan Fernández, un altre tinent d'alcalde de Badalona, el número 7. La nova alcaldessa de Monistrol de Montserrat, Núria Carreras, propera a Montserrat, serà la número 8.

L'exregidora de Barcelona i propera a Alberto Fernández Míriam Casanovas anirà de número 9. I el número 10 serà per a l'exdiputat Alberto Villagrasa, també considerat proper a Dolors Montserrat, que d'aquesta manera es consolida com la figura de confiança de Génova al PP de Catalunya. Ha causat estranyesa al partit el nom de la candidata en el número 12, Carolina Romero de Tejada, molt propera a l'eurodiputada de fa anys però que en aquests moments és secretària administrativa a l'organització del partit.

Fora de Barcelona, l'advocat Pere Huguet, provinent de Ciutadans, serà el cap de llista a Tarargona, amb Lorena Roldán de número dos. Roldán és ara molt propera a Alejandro Fernández, però s'haurà de conformar amb la segona posició. A Girona el cap de llista serà Jaume Veray, de la família que històricament ha tingut molt arrelament en el PP. Montse Berenguer, fins ara poc coneguda al partit i funcionària del Departament de Justícia, encapçalarà la llista a Lleida. 

A Génova han volgut lligar curt Alejandro Fernández i semblen preparar el terreny per al congrés que els populars catalans hauran de celebrar després de les eleccions europees. El president del PP català ha aconseguit romandre com a cap de llista, però la cúpula de Feijóo no està disposada a facilitar-li gaire marge de maniobra.