Cospedal salva pels pèls una votació que li hauria impedit ser secretària general del PP

Una esmena per impedir l’acumulació de càrrecs que hauria afectat de ple la secretària general ha estat derrotada per només 25 vots de diferència

10 de febrer del 2017
Actualitzat el 11 de febrer a les 11:31h

Cospedal, amb Rajoy i Cifuentes aquesta tarda, abans de la votació.


L’excés de confiança ha estat a punt de donar un ensurt a la direcció del PP. Una de les esmenes que portava cua en aquest congrés feia referència a l’acumulació de càrrecs. Era l’esmena presentada per un militant de Conca que, per més inri, es diu Francisco Risueño, i que ha estat a punt de ser aprovada pel ple. Ha estat derrotada per 328 a 303 vots, és a dir, tan sols per cinc vots. Volia impedir que María Dolores de Cospedal acumulés tants càrrecs com ara acumula (secretària general, ministra de Defensa, diputada i presidenta del PP a Castella-la Manxa).

La votació s’ha produït a la ponència política i d’estatuts, a la qual pertanyen tots els compromissaris. Per tant, equival a una votació en el ple. En el moment de començar la sessió de la ponència, la majoria dels presents ha sortit i això ha facilitat que en l’instant de votar només hi hagués uns centenars de compromissaris a la sala.