La CUP aposta per fer una «clara oposició» a Illa després de la desfeta independentista

L'Assemblea Nacional aprova la ponència estratègica i organitzativa treballada durant el darrer any en el Procés de Garbí per allargar també els mandats

Els diputats de la CUP Dani Cornellà, Laure Vega i Laia Estrada, aquest dissabte a l'Assemblea Nacional de Sabadell
Els diputats de la CUP Dani Cornellà, Laure Vega i Laia Estrada, aquest dissabte a l'Assemblea Nacional de Sabadell | Nico Tomás / ACN
Redacció
21 de setembre de 2024, 14:46
Actualitzat: 22 de setembre, 9:20h

La CUP ha culminat aquest dissabte el procés de refundació, l'anomenat Procés de Garbí, amb el debat i la votació de la ponència estratègica i organitzativa "Impulsar, articular, vèncer" elaborades durant els darrers 11 mesos. L'Assemblea Nacionalha aprovat al migdia la banca estratègica, que aposta per una "clara oposició com a única perspectiva" davant la pèrdua de la majoria independentista i la constitució del Govern de Salvador Illa; i l'organitzativa a la vesprada, amb l'aprovació de mandats "més llargs i estables" per agilitzar la presa de decisions.

Tot plegat, a la Fira de Sabadell i amb l'objectiu d'aconseguir una organització més forta i lideratges més llargs, alhora que per "conquerir les institucions". "No ens serveix un país com el que planteja Junts, no ens serveix una proposta independentista per a la minoria", ha criticat Gordillo, denunciant que el partit de Puigdemont hagi tombat la regulació del lloguer de temporada. De la mateixa manera, Casadevall ha advertit que "la via del pacte" amb el PSOE i amb l'Estat "està esgotada i trencada".

Hi han pogut participar amb veu i vot militants de la CUP i les persones que, tot i que no militin en l'organització, hi estan inscrites i han participat de manera activa en els debats previs. Tot, després dels mals resultats electorals en les últimes eleccions catalanes, en les que van passar de 9 a 4 diputats al Parlament. De fet, la convocatòria electoral amb el procés de refundació encara en marxa va obligar a ajornar aquesta Assemblea, prevista inicialment per al juny, per aquest setembre.

La CUP ha explicat a través d'un comunicat que substitueix el Consell Polític per una nova Mesa Nacional, que serà la direcció política de l'organització i tindrà "mandats més llargs i estables" fent revisions cada dos anys de les apostes tàctiques. Així mateix, el Secretariat Nacional passarà a tenir un mandat de 4 anys, fins ara era de dos, i tindrà la figura de coordinadora i secretaria general. A més, també comptarà amb dos portaveus nacionals. D'altra banda, els integrants del nou Secretariat Nacional no s'han escollit aquest dissabte, sinó que es farà en una votació posterior, el pròxim 6 d'octubre.