Domènech reclama a Puigdemont una «convocatòria de país» per avançar junts en el referèndum

Catalunya en Comú torna a demanar al Govern que convoqui el Pacte Nacional pel Referèndum per articular una resposta "més forta" a l'executiu del PP | Els "comuns" reiteren la decisió de no participar aquest dilluns en la cimera de partits prevista a Palau

Xavier Domènech, aquest dilluns a la seu de Catalunya en Comú
Xavier Domènech, aquest dilluns a la seu de Catalunya en Comú | ACN
29 de maig del 2017
Actualitzat a les 15:59h
Els "comuns" mantenen la seva decisió de no participar aquest dilluns en la cimera de partits convocada pel Govern per analitzar els passos a seguir després de la negativa de l'Estat a negociar un referèndum acordat. El líder de la formació dels "comuns", Xavier Domènech, ha reclamat aquest matí al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que articuli una "convocatòria de país" en lloc d'una cimera de partits per avançar junts en el referèndum. Domènech també ha tornat a sol·licitar al Govern que convoqui el Pacte Nacional pel Referèndum per bastir una resposta "més forta" a l'executiu del PP.

Els "comuns"no seran aquest dilluns a Palau. Domènech ho ha argumentat d'aquesta manera: "La millor manera d'aconseguir un referèndum efectiu i amb garanties és fer-ho amb la majoria del 80%". El líder de Catalunya en Comú ha recordat que sumant la majoria favorable al dret a decidir s'articula un missatge més contundent. "És la millor resposta al govern del PP". "La cimera d'avui no ens fa més forts. I ara cal ser forts", ha reblat Domènech, que ha admès que no ha parlat amb Puigdemont en les últimes hores. De fet, segons fonts de Catalunya en Comú, el Govern va trucar Domènech després que la consellera de la Presidència, Neus Munté, anunciés la convocatòria de la cimera. El dirigent dels "comuns" ha qualificat avui de "sorprenent" la manera com s'ha gestat la cita de Palau.

Els "comuns" han insistit que la reunió de partits d'aquest dilluns "substitueix" l'espai del Pacte Nacional pel Referèndum i han denunciat que Puigdemont no ha atès en els darrers dies les peticions de convocar l'espai de forces i entitats favorables a la consulta. "El que cal és acumular el màxim nombre de forces", ha insistit Domènech, que no ha volgut valora la presència de Podem en la cimera. "La direcció de Podem pren les seves pròpies decisions", ha afegit. "S'està governamentalitzant el clam del dret a decidir", ha sentenciat Domènech.