Dos ministres planten un fòrum econòmic on havien de coincidir amb Puigdemont i Junqueras

Cristóbal Montoro i Álvaro Nadal havien d'assistir a les XXI Trobada d'Economia de S'Agaró, organitzades per la Fundació Olof Palme, però finalment no hi participaran | El president i el vicepresident traçaran els propers passos del procés i les perspectives econòmiques catalanes davant d'empresaris i directius

18 de novembre del 2016
Actualitzat a les 16:00h

Oriol Junqueras saluda Cristóbal Montoro, en una imatge d'arxiu. Foto: ACN


La Trobada d'Economia que se celebra anualment a S'Agaró compta, habitualment, amb la presència d'algun ministre. Un dels habituals és Luis de Guindos, reafirmat com a titular d'Economia en el nou govern de Mariano Rajoy. Aquest any estava previst -així constava en l'últim programa difós aquesta mateixa setmana- que hi assistissin Cristóbal Montoro, ministre d'Hisenda, i Álvaro Nadal, encarregat d'Energia. Cap dels dos hi serà, finalment. D'aquesta manera, no coincidiran amb el president Carles Puigdemont i el vicepresident Oriol Junqueras, que avui seran els protagonistes de la jornada.

Junqueras, de fet, havia de protagonitzar un sopar-debat amb Nadal, en el que havia de ser l'estrena del nou ministre -abans havia estat director de l'Oficina Econòmica de Rajoy- a Catalunya. El més probable és que el vicepresident actuï sol davant dels empresaris, directius i representants del món polític que se citaran a S'Agaró. Puigdemont inaugurarà la trobada anual amb un discurs sobre la complexitat dels canvis en el món actual.

El vicepresident, que rebrà preguntes dels assistents -també ho farà Puigdemont en el marc d'un debat moderat pel director de La Vanguardia, Màrius Carol-, també es referirà a l'escenari pressupostari per a Catalunya de cara al 2017. La setmana passada, el consell polític de la CUP va decidir permetre el tràmit dels comptes, però no es va comprometre a aprovar-los definitivament.