El Consell Esportiu de l'Hospitalet tenia d'assessor el líder local de JxCat mentre s'hi cometien irregularitats

La gestoria de Monrós feia l'assessorament laboral -incloent-hi l'acomiadament irregular de Plaza- des del 2005, després de ser escollit al capdavant de CDC, i fins a 2020, quan ja no va repetir de regidor

L'exregidor de JxCat a l'Ajuntament, Jordi Monrós.
L'exregidor de JxCat a l'Ajuntament, Jordi Monrós. | @JuntsXLH
20 de desembre del 2020
Actualitzat a les 22:35h
Qui va ser president de CDC de l'Hospitalet de Llobregat des de 2004 i fins a la seva dissolució el 2016, i regidor de la ciutat a l'oposició entre 2011 i 2019 -primer com a CiU i després pel PDECat i JxCat-, Jordi Monrós, era l'assessor laboral del Consell Esportiu mentre tenien lloc les presumptes irregularitats a l'ens. La investigació -documentada en els darrers mesos per NacióDigital- afecta regidors i càrrecs del PSC, inclosa l'alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, a qui la UDEF ja va practicar una detenció tècnica i ha inclòs en la causa. 

Monrós, cap de llista de JxCat a les municipals de maig del 2019 -aquest cop sense obtenir representació-, és el responsable de l'àrea laboral del despatx Moral i Monrós Associats des de l'any 1989. Gestionava aquests assumptes al Consell Esportiu des de gener del 2005, poc després d'accedir a la presidència local del partit, i fins que aquest setembre l'organisme ha donat per finalitzat el contracte amb el seu despatx.

Monrós no ha volgut, malgrat la insistència d'aquest diari en els últims dies, oferir cap explicació de la seva relació i coneixement de la gestió del Consell, una entitat privada però controlada per l'Ajuntament i el PSC de la ciutat i dedicada a fomentar l'esport de base gràcies a abundants subvencions. L'exregidor argumenta "secret professional entre el client (sense cap distinció) i el professional" per no respondre a cap pregunta.

Monrós va enviar el setembre un correu als membres de la direcció del Consell Esportiu, al qual ha tingut accés NacióDigital, en què lamentava la fi de la prestació dels serveis, i agraïa la "complicitat" amb la direcció tècnica i els regidors d'Esports amb qui havia treballat aquests anys, citant explícitament els llavors edils Cristian Alcázar i Cristóbal Plaza, i l'encara director de l'ens, Eduard Galí, tots ells detinguts i imputats des del juny. Es mostrava també satisfet de la professionalitat de la relació, però criticava que no s'haguessin donat explicacions de la no renovació del contracte. 

Durant anys Monrós va tenir, segons diverses fonts, una bona relació amb Plaza i els altres dirigents del Consell afins al PSC, com testimonia també aquesta piulada dos mesos després de la sortida de Plaza amb un suposat acomiadament de l'entitat.