El Govern situa el referèndum com a «pla A» i «pla B» per als propers mesos

L'executiu assegura que no té "indicis" sobre una futura reunió entre Carles Puigdemont i Mariano Rajoy per abordar la consulta vinculant | Munté emplaça CSQEP a ser tan "exigents" amb el Govern com amb l'Estat en relació a la Comissió de Venècia

02 de maig del 2017
Actualitzat a les 14:51h

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, amb Neus Munté durant la reunió del Govern del 2 de maig del 2017 Foto: ACN


El referèndum és el "pla A" i el "pla B" del Govern per als propers mesos. Aquest és el posicionament que ha volgut expressar aquest dimarts la consellera de la Presidència, Neus Munté, en la roda de premsa posterior a la reunió del consell executiu. Les paraules de l'executiu arriben després que Oriol Junqueras avalés la declaració unilateral d'independència (DUI) en cas que no es fes el referèndum per la pressió espanyola, una opció que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) també ha validat aquest cap de setmana.

Munté ha insistit que l'oferta de diàleg amb el govern espanyol sempre ha estat "vigent", i en aquest context hi ha emmarcat l'últim intent que farà el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per pactar la consulta vinculant. "Preferiblement, s'ha de celebrar de forma acordada", ha assegurat la consellera de la Presidència, que no veu "indicis" sobre una futura reunió de Puigdemont amb el president espanyol, Mariano Rajoy.

"En cap moment deixem de fer avinent aquesta voluntat i aquest sentiment majoritari dels catalans i les catalanes. La millor manera de resoldre-ho és un acord", ha apuntat la dirigent nacionalista, que no s'ha mostrat gens sorpresa per la nova negativa de Rajoy a acordar el referèndum. "Tenim voluntat de tirar endavant amb el nostre compromís", ha assegurat Munté, que ha situat la voluntat de diàleg com la clau per "carregar-se de raons" davant "d'altres institucions".

Pel que fa a l'exigència de Catalunya Sí que Es Pot (CSQEP) per tal de demanar l'aval de la Comissió de Venècia per tirar endavant la consulta viculant, la consellera ha demanat al grup parlamentari de l'esquerra alternativa que sigui "tan exigent" amb el Govern com amb l'executiu de l'Estat.

Reestructuració a Vicepresidència

El Govern ha aprovat el decret de de reestructuració del departament de la Vicepresidència i Economia i Hisenda, que crea la direcció general de la Intervenció i incorpora dues àrees noves: la de competència i la de promoció econòmica. L'encarregat d'agafar les regnes de la nova direcció general és David Canada.