El PSC envia Núria Marín al Senat i promou Lluïsa Moret com a presidenta de la Diputació de Barcelona

La decisió arriba en plenes negociacions dels socialistes per tancar un pacte a l'ens supramunicipal després que Junts hagi descartat reeditar l'acord dels últims quatre anys

Núria Marín, presidenta de la Diputació de Barcelona, i Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi
Núria Marín, presidenta de la Diputació de Barcelona, i Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi | Arxiu
29 de juny del 2023
Actualitzat a les 16:21h
Núria Marín no repetirà com a presidenta de la Diputació de Barcelona. El PSC l'ha proposada com a senadora per designació autonòmica, una decisió que haurà de ratificar el ple del Parlament. El partit proposarà Lluïsa Moret per substituir Marín a la presidència de l'ens supramunicipal. Moret és l'alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, on governa amb majoria absoluta, i també responsable de l'àrea d'Organització i Acció Electoral del partit, segons han confirmat fonts del PSC.

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha comunicat aquest matí a la Comissió Executiva la designació de Marín com a senadora autonòmica. La tria vol "reforçar l'equip de senadors" amb el seu "lideratge sòlid". Des del partit en destaquen la seva "gran experiència en gestió municipal" i "una magnífica trajectòria de servei públic".

Marín va guanyar les eleccions a l'Hospitalet de Llobregat, però va perdre la majoria absoluta. La decisió d'enviar-la al Senat arriba en plenes negociacions a la Diputació de Barcelona, on els socialistes busquen alternatives per mantenir-se en el govern després que Junts hagi descartat reeditar el pacte. 

Al Senat, Marín substituirà Lorena González, nova alcaldessa de Balaguer, que ja ha renunciat. Illa ha ressaltat la trajectòria de Marín i s'ha mostrat convençut que defensarà el progrés i la justícia social, i treballarà per l'interès dels catalans des de Madrid. La futura senadora ha agraït la confiança a Illa i ha assegurat que l'Hospitalet continuarà sent la seva prioritat.