El PSC i Sánchez demanen el vot als que van donar suport a Ciutadans el 2017

Illa assegura que els alcaldes socialistes van tenir "por de fer la seva feina" després de l'1-O

Sánchez, en l'acte electoral a Lleida
Sánchez, en l'acte electoral a Lleida | PSC
06 de febrer del 2021
Actualitzat a les 19:53h
El candidat del PSC el 14-F, Salvador Illa, ha demanat "formalment" a "aquells que van creure en el canvi el 2017", en referència a Ciutadans, que va guanyar aquells comicis. "Jo no me'n vaig, torno", ha assegurat Illa en un acte a Lleida aquest dissabte, que insisteix que es presentarà a la investidura si guanya les eleccions, a diferència del que va fer Arrimadas aleshores.

Illa ha verbalitzat explícitament d'aquesta manera allò que el seu missatge ha traspuat des de l'inici de campanya, l'aspiració a treure el màxim profit de la caiguda que les enquestes pronostiquen per al partit taronja. Un missatge dur contra el procés independentista i les seves conseqüències. Avui ha assegurat que els alcaldes socialistes tenien "por de fer la seva feina" després de l'1-O. "Por de defensar el programa dels socialistes i aixecar la bandera del diàleg", ha dit.

El candidat del PSC ha tornat a estar acompanyat del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que aquest cap de setmana participarà en tres actes de campanya. Sánchez ha reforçat el missatge d'Illa, contraposant el procés a les necessitats "reals" dels catalans. "La gent se sent estranyada davant d'un combat que no se sent seu", ha assegurat. Sánchez també ha reclamat deixar enrere la política "dels dogmes i la ineficàcia".

Els socialistes centren els seus esforços a presentar llla com el pròxim president de la Generalitat. "La resta li estan fent d'oposició", ha ironitzat Sánchez. Illa ha insistit en aquesta via i ha reivindicat que ja tingui triats els responsables de les àrees econòmiques i sanitàries de la Generalitat si és president, Maurici Lucena i Olga Pané respectivament.

Sánchez ha reclamat un Govern que "passi pàgina" de 10 anys perduts. "Perduts per una independència proclamada que mai podia ser possible", ha dit. Illa ha demanat concentrar el vot del "canvi" en el PSC per evitar la reedició d'un pacte entre JxCat i ERC. "Saben que no se suporten, però si sumen tornaran a governar plegats", ha pronosticat.

Al costat de Sánchez, també ha intervingut en l'acte la presidenta del Congrés, Meritxell Batet. "Fa 10 anys que només ens ofereixen procés sobiranista", ha dit. "No sé si el món ens mira, però ens ha deixat d'admirar", ha apuntat. Batet també ha reivindicat la possibilitat de tenir un govern del mateix color a Barcelona i a Madrid. "No podem desaprofitar un govern espanyol amic i compromès amb el diàleg", ha reclamat.